Ugrás a tartalomhoz

Eredményes évet zártak

Mezőkövesd hírei

Erősödik a magyar gazdaság, mondta el többek között Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (BOKIK) a Mezőkövesden tartott Évértékelő ünnepségen.

A szervezet vezetője a gazdaság fejlődése mellett a januári béremelésről, a duális képzésről, a közmunkaprogramról és a szakemberhiány megoldásának fontosságáról is beszélt.
Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő a GDP alakulása és a munkanélküliség csökkenése mellett ismertette például azokat a legfontosabb kormányzati intézkedéseket, melyek hozzájárultak a magyar gazdaság fellendüléséhez. Mezőkövesd és térségéről kihangsúlyozta, hogy a helyi cégek tovább erősödtek. A politikus a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) térséget érintő fejlesztéseiről is tájékoztatta a jelenlévőket.
 Az évértékelőn dr. Fekete Zoltán polgármester egyebek mellett városunk elmúlt évéről, valamint a tervezett fejlesztésekről és a tavaly benyújtott EU-s pályázatokról beszélt.
A rendezvényen Dienes Lóránt, a BOKIK mezőkövesdi irodájának vezetője röviden szintén értékelte a hátrahagyott esztendőt.
B. K.

Kapcsolódó hírek