Ugrás a tartalomhoz

Fölényes siker, súlyos sérülés

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-16 (14-8)

Jó játékkal, magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt együttese a Cegléd ellen lejátszott Liga Kupa mérkőzésen. Az összecsapáson vállsérülést szenvedett Darkó Trivkovics, együttesünk beállósa. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

Hibátlan mérleggel várhatta az év első Liga Kupa mérkőzését Janó Pál együttese, ugyanis a sorozatban mind a három mérkőzését megnyerte az MKC, míg a Pest megyei gárda két ponttal érkezett a január 14-ei Füzesabonyban rendezett összecsapásra.
A Mezőkövesd villámrajtot vett a mérkőzés elején, kéziseink hét perc után 4-0-ás előnyben voltak. Csapatunk a folytatásban is gyorsan és pontosan kézilabdázott és Selviasjuk lerohanásból szerzett találatával a 17. percben már 10-4-re vezetett. Az MKC önfeláldozó védekezése mellett a kapuban Kovács halmozta a bravúrokat, míg elől főként gyors indításokból lőtték a gólokat kézilabdázóink.

SÚLYOS SÉRÜLÉS Fordulás után sem változott a játék képe, csapatunk tovább növelte előnyét és a 41. percben Vaskó szélről értékesített ziccere után 19-9-re módosult az eredmény. Három perccel korábban egy súlyos sérülés árnyékolta be a remek teljesítményt, ugyanis egy ütközést követően Trivkovics válla kiugrott a helyéről, így a beállós várhatóan több hónapos kihagyásra kényszerül. Az MKC a sérülés után is eredményesen játszott, és biztató teljesítménnyel nyerte meg az összecsapást.
– Nekünk minden mérkőzés fontos, ezért természetesen örülök a győzelemnek. A védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel elégedett vagyok, ugyanakkor a helyzetkihasználásunk hagyott kívánnivalót maga után, hiszen rengeteg ziccert kihagytunk – mondta Janó Pál vezetőedző.

HIBÁTLANUL AZ ÉLEN A Mezőkövesd négy mérkőzés után is 100%-os mérleggel vezeti a Liga Kupa B csoportját, a 6 pontos Vác és a 4 egységgel rendelkező Orosháza előtt, míg a Cegléd 2, a PLER-Budapest pont nélkül áll a tabellán.
Együttesünk legközelebb a Váci KSE együttesét fogadja a sorozatban. A találkozó január 21-én, szombaton 18 órakor kezdődik szintén Füzesabonyban.
B. K.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Ceglédi KKSE 26-16 (14-8)
Füzesabony, 100 néző, vezette: Altmár, Horváth
MKC: Kovács J., Holló B. (kapusok), Gulás 2, Kovács B. 1, Szepesi 1 (1), Vaskó 5, Kiss R. 2, Lókodi 6, Grünfelder 3, Radnics 1, Vukics, Trivkovics, Grigorjev 3, Selviasjuk 2. Vezetőedző: Janó Pál
Cegléd: Pallag, Mojszilov, Bősz (kapusok), Tóth N. 1, Lászlai 3, Hódi 1, Borsos 2, Szabó B. 1, Müller 1, Gidai 2, Imregi 1, Fiar 1 (1), Tóth K. 1 (1), Bíró 1, Dávid 1. Edző: Varga Péter
Hetesek: 2/1, ill. 2/2
Kiállítás: 8, ill. 4 perc

Kapcsolódó hírek