Ugrás a tartalomhoz

Kiesés a kupából – Korábban játszanak

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC 29-33 (17-14)

Befejezte szereplését városunk NB I-es felnőtt csapata a Magyar Kupában, miután kézilabdázóink kikaptak a Tatabánya együttesétől. A Cegléd elleni hazai bajnoki mérkőzést egy nappal korábban rendezik meg. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A Balmazújváros és az Eger legyőzését követően a kupasorozat 4. fordulójában ismét nehéz feladat várt Janó Pál tanítványaira, ugyanis a K&H férfi kézilabda ligában 3. helyen álló dunántúli gárda látogatott Mezőkövesdre február 2-án.
A papírformának megfelelően a vendégek vezettek a meccs elején, azonban együttesünk gyorsan átvette a játék irányítását és Lókodi 11. percben szerzett találata után 6-4-es hazai előny állt az eredményjelzőn. Az MKC motiváltan, nagy akarással játszott és a folytatásban is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ezért a látogatók nem tudtak 2-3 gólnál közelebb férkőzni. A hajrához közeledve még tovább nőtt a különbség, a 26. percben Vukic találatával már 15-11-re vezettek kéziseink.

VÉGZETES HULLÁMVÖLGY A játék képe egy ideig fordulás után sem változott, csapatunk tartotta előnyét, pedig ekkor már többek között Ilyést, Juhászt, Harsányit is a pályára vezényelte Vladan Matics, a vendégek vezetőedzője. A 38. percben még 20-17-es fórban volt az MKC, ezt követően viszont két perc alatt ledolgozták hátrányukat a látogatók, majd a folytatásban is eredményesen játszottak. Csapatunk teljesítménye visszaesett ebben a periódusban, a vendégek pedig kíméletlenül kihasználták a hibákat és negyedórával a lefújás előtt 27-21-re megléptek. Az utolsó 10 percnek 30-23-as állásnál vágtak neki a felek. Az MKC egy 6-2-es sorozattal ugyan feljebb kapaszkodott a hajrában, de a továbbjutás kérdését már nem tudta nyílttá tenni.

KETTőS BÚCSÚ A Tatabánya győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé és egy lépésre került a négyesdöntőtől. Csapatunk a Magyar Kupa mellett a Liga Kupától is búcsúzott ezen a napon, ugyanis az Orosháza a Vác után a PLER gárdáját is legyőzte, így az utolsó mérkőzéstől függetlenül bebiztosította továbbjutását. A viharsarkiak mellett a Vác jutott a legjobb négy közé, az MKC a csoport harmadik helyén zárt.

KORÁBBAN KEZDENEK Kézilabdázóink legközelebb február 4-én, szombaton 18 órától a MOL-Pick Szeged vendégeként lépnek parkettre a K&H férfi kézilabda ligában. A Cegléd elleni hazai bajnoki találkozó pedig az eredeti kiírástól egy nappal korábban, február 10-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Grundfos Tatabánya KC 29-33 (17-14)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Horváth, Marton
Mezőkövesd: Kovács J. - Vaskó 1, Grigorjev 3, Grünfelder, Selviasiuk, Lókodi 6, Kiss R. 5. Csere: Holló B. (kapus), Gulás 1, Szepesi 4 (3), Nagy, Radnics 4, Vukics 5. Vezetőedző: Janó Pál
Tatabánya: Székely - Pásztor Á. 3, Grigoras 1, Vranjes 4, Bozovic 2, Szöllősi B. 3 (1), Vujovic 7 (2). Csere: Tóth M. (kapus), Juhász 1, Sipos, Harsányi 4, Leimeter, Ilyés 3, Dénes, Szöllősi Sz. 5, Nagy. Vezetőedző: Vladan Matic
Kiállítás: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/3

 

Kapcsolódó hírek