Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. november 30. (csütörtök) 05:29 Andrs, Andor névnapja van
 
Döntetlen az elsőn

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 0-0

Gól nélküli döntetlennel ért véget csapatunk idei első tétmérkőzése. Labdarúgóink több nagy helyzetet dolgoztak ki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)


Újoncrangadót rendeztek a sorozat 9. fordulójában, ugyanis az élvonalba tavaly nyáron feljutott csapatok találkoztak városunkban február 11-én. Az összecsapást óvatosan kezdték a felek, zömében a két 16-os között pattogott a labda. A 22. percben megrezdült a kövesdi háló, azonban Bori szabadrúgását követően Simon lesről talált a kapuba, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Öt perccel később Vass került helyzetbe, aki az ötös sarkáról vette célba a kaput, de éppen a Gyirmóttól igazolt Balogh becsúszva szögletre mentett. A 32. percben Molnár 18 méteres kísérletét Nagy remek vetődéssel hárította.

NAGY LEHETőSÉGEK Fordulás után sokkal aktívabban futballozott együttesünk és ez több ígéretes lehetőséget eredményezett. Az 53. percben egy remek sarokrúgást követően Strestík csúsztatott kapura, Nagy a a felső lécre tolta a labdát. Éppen egy óra elteltével Gohér végzett el szabadrúgást mintegy 24 méterről, a kísérlet csak centikkel kerülte el a gyirmóti ketrecet. Csapatunk a folytatásban is lendületben maradt, viszont egy gyors ellentámadás végén Kolcak távoli lövésénél Tujvelnek kellett nagyot nyújtóznia a 72. percben. A 80. percben egy kirúgásnál megsérült együttesünk kapusa, akit hosszas ápolást követően le is kellett cserélni, helyére Dombó állt be. A ráadásban hazai oldalon Strestík, a túl oldalon pedig Vass  veszélyeztetett, azonban gól nem született a lefújásig. A párharc második összecsapását, azaz a visszavágót március 1-jén, szerdán 14 óra 30-kor rendezik meg Gyirmóton.
Labdarúgóink február 18-án, szombaton 15 óra 30 perctől bajnoki mérkőzést fognak játszani, méghozzá hazai pályán a Diósgyőri VTK ellen.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 0-0
Városi Stadion, 980 néző, vezette: Erdős J.
Mezőkövesd: Tujvel (Dombó 86.) – Vági, Hudák, Balogh, Gohér, Tóth B. (Orosz 84.), Egerszegi, Pauljevics, Kink (Bacelic-Grgic 46.), Strestík, Molnár. Vezetőedző: Sivic Tomislav
Gyirmót: Nagy S. – Tamás K. (Szegi 73.), Mamdou (Achim 60.), Simon A. (Novák Cs. 46.), Radeljics, Vass P., Bojovics, Kolcsák, Bori, Tancsik, Kiss M. Vezetőedző: Urbányi István


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés