Ugrás a tartalomhoz

Szép siker a rangadón (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában. Labdarúgóink a megyei rivális Diósgyőrt múlták felül hazai pályán. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A pontvadászat 20. játéknapján borsodi rangadót játszott együttesünk, ugyanis a nagy múltú DVTK érkezett Mezőkövesdre február 18-án. Az összecsapás iránt nagy volt az érdeklődés a drukkerek részéről is, több mint 3800-an látogattak ki a Városi Stadionba.
A csapatok a kezdősípszótól nagy iramban futballoztak, az első félórában főként pontatlan távoli lövésekkel próbáltak zavart okozni. Ezt követően Ugrai mindössze négy perc alatt összeszedett két sárga lapot, így a játékvezető a 36. percben kiállította a diósgyőri támadót. Csapatunk azonnal kihasználta a létszámfölényt, Strestík remek szabadrúgására Balogh érkezett jó ütemben a rövid saroknál és a védőket megelőzve a kapu bal oldalába bólintott.



NAGY KÜZDELEM
Fordulás után a vendégek kezdtek jobban és az egyenlítéshez is közel álltak. Az 55. percben egy élesen belőtt diósgyőri szöglet után Busairól pattant ki a labda a gólvonalról. Labdarúgóink négy perccel később megduplázták az előnyüket. Ekkor saját térfélről indulva Molnár iramodott meg a jobb szélen, majd tökéletes ütemben ugratta ki a percekkel korábban becserélt Bacelic-Grgicet, aki állítgatás nélkül 7 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. A miskolci gárda a folytatásban is megpróbált gólt szerezni, de labdarúgóink a fellazuló védelem mellett többször is eljutottak a diósgyőri kapuig. A 75. percben Egerszegi lövése zúgott el kevéssel a kapu fölött, nem sokkal később pedig Veselinovic fejesét hárította Antal. A találkozó a 81. percben dőlt el végérvényesen, amikor is Strestík beadását követően Molnár a védőket és Antalt megelőzve a hálóba gurított. A folyatásban Veselinovic kétszer is növelhette volna a különbséget, míg a túloldalon Fülöp szép szabadrúgását tolta ki a léc alól Dombó, több gól azonban már nem született a megyei rangadón. 
– Gratulálok a csapatomnak, mert az egész mérkőzésen nagyszerűen játszottak. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, hiszen a gólokon kívül volt még öt ziccerünk is. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy minden lehetőséget és feltételt biztosított számunka a felkészülés során – mondta a találkozó után Sivic Tomislav vezetőedző.
Labdarúgóink legközelebb február 25-én, szombaton 15 óra 30-tól Pakson lépnek majd pályára.

ÚJ JÁTÉKOS A találkozón csereként lehetőséget kapott együttesünkben a napokban igazolt Aleksandar Damcevski. A 24 esztendős francia-macedón állampolgárságú középső védő megfordult többek között a francia Toulouse, a svájci Luzern, valamint a holland NAC Breda csapatában is, legutóbb a kazah élvonalban szereplő Atyrau gárdáját erősítette. A háromszoros felnőtt macedón válogatott játékos 2017. június 30-áig szóló szerződést kötött a Mezőkövesddel.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC– Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 3850 néző, vezette: Vad II (Albert, Berettyán)
Dombó – Farkas, Hudák, Balogh (Szeles 62.p.), Vági, Egerszegi, Sulek (Damcevski 74.p.), Pauljevic (Bacelic-Grgic 57.p.), Molnár, Strestík, Veselinovic. Vezetőedző: Sivic Tomislav
DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Busai, Elek – Vela (Makrai 73.p.), Nono (Fülöp 46.p.), Ugrai – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólok: Balogh (37.p.), Bacselic-Grgic (59.p.), Molnár (82.p.)
Kiállítva: Ugrai (36.p.)

 

Kapcsolódó hírek