Ugrás a tartalomhoz

Új élmények a fürdőben (videóval)

Mezőkövesd hírei

Elkészült az új fedett élményfürdő a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben: jelenleg a terheléses próbaüzem zajlik. 

A beruházásnak köszönhetően a létesítmény 400 négyzetméternyi új vízfelületű medencével lett gazdagabb, amely nagyon sok élményelemet tartogat a vendégek számára. A részlegben 12 pezsgőágy és három nyakzuhany mellett teljesen új elemként egy hullámfürdő is épült, melyben a hullámzást egy speciális labda biztosítja.

 
 
CSÚSZDAPARK Az épület leglátványosabb elemei: a három új csúszda. A kék színű a Zsóry kígyó nevet kapta: egyszemélyes és ez a legmagasabb, hat méterről indul. A családi csúszdát egyszerre többen is használhatják, míg a sárga színű csúszda a kékhez hasonlóan szintén egyszemélyes. A különleges attrakciók közé tartozik egy hatszemélyes, szintén élményelemmel ellátott csészefürdő, mely alatt egy sodrófolyosó is található. Ezen felül három álló hidromasszázs kabin is a vendégek kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.
– Nagyon fontos, hogy az egész részleg fedett, így télen is használhatják a vendégek. A medencék átjárhatóak és egy légtérben vannak a felújított uszodával. Az uszoda teljesen új vízforgatórendszert kapott és a burkolata is megújult. A medencetest 33x18 méteres maradt, de a külső részt szintén teljesen felújítottuk – mondta Vámos Zoltán fürdővezető. Hozzátette, hogy a szauna az uszoda hátsó részéből a bejárathoz került át, míg a régi helyén új vizesblokkot és illemhelyeket alakítottak ki.
Elmondta továbbá, hogy az élménymedence mélysége 125 cm, a legmélyebb része a hullámfürdőnél 135 cm-es. Az uszoda medencéjének mélysége változatlan maradt, az alacsonyabb oldalon 110 cm, a legmélyebb részen pedig 180 cm.

JÁTSZÓTÉR, ZÖLDTERÜLET A főbb elemeken kívül az uszoda épülete mellett egy európai uniós szabványoknak is megfelelő játszóteret alakítottak ki. Ezen kívül két szökőkút is épül, az egyik a tervek szerint az uszoda mellett az új játszótérnél, a másik pedig a nosztalgia medencénél lesz kialakítva. A főbejárattól a gyógymedencéig vezető főbb belső útvonalak járófelületeit kiszélesítették, valamint a külső családi medence környékén is szélesebb lett a járdafelület.
Ezzel párhuzamosan a zöldterület átalakítása elkészült. Meghatározott kerttervek alapján több növényt eltávolítottak, illetve pótoltak, ennek köszönhetően szellősebb és átláthatóbb lett a fürdő területe. A családi medence és a fedett fürdő mellett egy öntözőrendszert is kialakítottak, valamint egy szabadtéri színpad is épült.
 
ÚJ BEJÁRAT ÉS KERÍTÉS A fürdő kerítése szintén megújult, emellett az Olajfa út felőli oldalon egy új bejáratot építettek, amely elősegítheti a főbejárat tehermentesítését és az üdülőterület felől könnyebben, gyorsabban bejuthatnak a vendégek.
– A C épületben összesen nyolc meleg konyhás vendéglátóhelyet alakítottunk ki, ennek köszönhetően az eddigiekhez képest lényegesen komfortosabb lesz az ellátás. Az uszoda épülete mellett már elbontottuk a régi fából épült vendéglátóhelyeket, a költözést követően pedig a nosztalgia medence mellett lévő területen is lebontjuk a faépítményeket. Ennek köszönhetően egyrészt új fejlesztési területek létesülnek, másrészt pedig rendezni tudjuk ezeket a részeket és megszűnik a fürdő úgymond szocreál jellege – emelte ki Vámos Zoltán.
A Napfürdő út és az Olajfa út kereszteződésénél egy strandröplabda és egy strandlabdarúgó pálya épült, ezt a nyitvatartási idő után is használhatják majd a vendégek, ugyanis a homokborítású játéktereket világítással látták el. Ezen felül a fürdő területén új irányítótáblákat is felszereltek. 

ÚJ BELÉPTETőRENDSZER A 3-as út felőli hátsó bejáratnál lebontották a kerítést, itt új beléptetőrendszer létesült, belépőjegyet az uszodai épületben lehet majd váltani. Ezzel együtt a régi karszalagos rendszerben nem lesz változás, miután jól bevált, továbbra is használni fogják. 
– Az önkormányzat még 2006-ban elfogadott egy fejlesztési koncepciót, melyben az uszodával kapcsolatban egy élményelemes bővítés szerepelt, ez végre megvalósult. Úgy gondolom, a fedett élményfürdőt elsősorban az idősebb gyerekek, valamint a családok számára tudjuk majd kiajánlani – mondta a fürdővezető.
Hozzáfűzte, nagy előnye az új létesítménynek, hogy időjárástól függetlenül egész évben üzemeltethető, így reményei szerint lényegesen több vendég érkezik majd.

Kapcsolódó hírek