Ugrás a tartalomhoz

Táncolni jó! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Különdíjas lett a mezőkövesdi Vadmacskák nevű formáció az I. Skydance Akrobatikus Rock and Roll Kelet-magyarországi Területi Táncversenyen.

A megmérettetést március 4-én rendezték meg a Városi Sportcsarnokban a mezőkövesdi Skydance SE szervezésében. Vámos Zoltán alpolgármester köszöntőbeszéde után kezdetét vette a verseny: 6 sportegyesület csapatai léptek színpadra, az eseményen 12 kategóriában hirdettek eredményt. A helyi formációk mellett Debrecenből, Egerből, Gyöngyösről, Szegedről és Tiszaújvárosból érkeztek a táncosok. De nevezhetnénk őket sportolóknak is, hiszen az akrobatikus rock and roll már inkább sport, mint tánc: ebben a műfajban a zene háttérbe szorul, a hangsúly az akrobatikán és az összehangolt kéz- és lábmunkán van. A felkészülés, a koreográfia begyakorlása sok időt igényel, de a befektetett munka meghozza gyümölcsét: a Junior Kisformáció kategóriában induló Vadmacskák különdíjasok lettek. Rajtuk kívül még két mezőkövesdi csapat vett részt a versenyen: a Kócos Kisördögök, akik szintén Junior Kisformáció kategóriában versenyeztek, valamint a Felnőtt Kisformáció indulója: a Fantomok. 

 

 
Szabadosné Fülep Renáta, a SkyDance Sportegyesület elnöke, a rendezvény szervezője, valamint a mezőkövesdi sportolók mentora elmondta, hogy erről a versenyről az országos fordulóra lehet kijutni, az elért pontok alapján felállított ranglista alapján.

D. A.

Kapcsolódó hírek