Ugrás a tartalomhoz

Egy pont a rangadón

Mezőkövesd hírei

Nyíregyháza Spartacus FC - Mezőkövesd-Zsóry SE 1-1 (0-0)

Döntetlennel folytatta bajnoki szereplését városunk felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 5. fordulójában a nyáron alaposan átalakult nyírségi gárda fogadta Elekéket szeptember 17-én.

A tavalyi esztendő dobogósainak csatája kiegyenlített küzdelmet és kevés gólhelyzetet hozott az első játékrészben. 

Fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az együttesek. A második játékrész első perceiben a hazaiak voltak aktívabbak és több veszélyes helyzetet is kialakítottak. Reznek az 55. percben bevette Szántai kapuját, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Ezt követően Bagiék fokozatosan fölénybe kerültek és ezt labdarúgóink gyorsan kihasználták ugyanis együttesünk Orosz kezezése miatt büntetőhöz jutott a 61. percben. A labda mögé Sivák állt oda és a középpályás higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel megszerezte a vezetést a mieink számára. A bekapott gól után átvették az irányítást a hazaiak, de 1-2 komolyabb próbálkozást leszámítva nem veszélyeztették a kövesdi kaput. A találkozó vége előtt 10 perccel egalizáltak a piros-kékek, miután Reznek középre lőtt passzát Kovács továbbította három lépésről a hálóba. A hátralévő időben labdarúgóink nagy nyomás alatt tartották a „Szpari”-t és Elek, Sivák, valamint Bogdány révén is helyzetbe kerültek, de ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni, így döntetlennel zárult a küzdelmes összecsapás. 

Két hazai öt nap alatt

Labdarúgóink a megszerzett pontnak köszönhetően egy helyet javítottak a tabellán, így Hamarék 5 forduló után a 4. pozíciót foglalják el 10 ponttal. Huszák Géza tanítványai ezen a héten kétszer is pályára lépnek. A Magyar Kupa országos főtábla 3. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC látogat Mezőkövesdre szeptember 21-én szerdán. A kupacsata 15.30-kor kezdődik. Szántaiék a pontvadászatban szintén hazai környezetben szállhatnak harcba a bajnoki pontokért, méghozzá a Balmazújváros ellen szeptember 25-én, vasárnap 16. 00-tól. Mindkét találkozónak a Városi Sportpálya ad otthont.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Nyíregyháza Spartacus FC - Mezőkövesd-Zsóry SE 1-1 (0-0)

Nyíregyháza Városi Stadion, 1000 néző
Játékvezető: Berke Balázs (Berettyán Péter, Butkai Zsolt)

Nyíregyháza Spartacus FC: Sánta - Mészáros, Vukadinovics, Davidov, Haburcsák (Popa 70.p), Farkas, Orosz, Kovács, Erdélyi, Salami, Borsi (Reznek 46.p) vezetőedző: Gálhidi György

Mezőkövesd: Szántai - Ur, Kaszás, Elek, Sivák, Bagi, Zováth, Lakatos, Hamar (Palásthy 67.p), Olasz (Husanik 80.p), Török (Bogdány 60.p) vezetőedző: Huszák Géza 
Gólok: Kovács (80.p) illetve Sivák (61.p, 11-esből)

Kapcsolódó hírek