Ugrás a tartalomhoz

Közlekedik a család

Mezőkövesd hírei

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek.

Az országos vetélkedőt megelőzi a megyei verseny, melynek győztes családja képviseli megyénket az országos döntőn.


A területi versenyre jelentkezni lehet: 
– a verseny honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) elektronikus úton, 
– a verseny napján, a helyszínen személyesen.


A verseny honlapján jelentkező családok elektronikus visszajelzést kapnak, majd regisztrációs adataikat a szervezők a kiértesítés, és a folyamatos kapcsolattartás érdekében a megyei balesetmegelőzési bizottságoknak megküldik. 


A vetélkedősorozat megyei versenye a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében:

2017. május 13-án (szombaton) 09.00 - 15.00 óra között kerül megtartásra Miskolcon, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban, (Miskolc, Déli városkapu)                        

A Borsod megyei selejtezőn többek között szerepel: „B” kategóriás és kerékpáros KRESZ tesztlap kitöltése, autós és kerékpáros ügyességi pálya teljesítése, elsősegély nyújtási gyakorlat, KRESZ puzzle kirakása, játékos feladatok.                         

Az a család nyeri a megyei selejtezőt, és jut az országos döntőbe, aki a megadott feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesíti. 

A családi vetélkedő országos döntője 2017. június 10 – 11-én kerül megrendezésre, Budaőrsön. 

Az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, valamint a résztvevő családok értékes díjakban részesülnek majd. 

A vetélkedő honlapján 2017. május 01. és június 04. között öt fordulós közlekedésbiztonsági játékra kerül sor, amelyen bárki részt vehet. 

 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek