Ugrás a tartalomhoz

Utolsó helyen végeznek

Mezőkövesd hírei

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 30–23 (14–11)

Hétgólos vereséget szenvedett Gyöngyösön, ezzel eldőlt, hogy a Mezőkövesdi KC kieső helyen végez a K&H férfi kézilabda ligában. (Fotó: www.gykk.hu)

Az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni városunk élvonalbeli kézilabdacsapata, ugyanis együttesünk győzelem esetén még megőrizhette volna matematikai esélyét a bennmaradásra. Ehhez a szomszédvári presztízsrangadón a nagy rivális Mátra-aljai gárdát kellett volna felülmúlniuk Janó Pál tanítványainak.

HAZAI FÖLÉNY Az összecsapáson folyamatosan a hazaiak voltak lépéselőnyben, ezzel együtt az eredmény hosszú ideig szorosan alakult. A 24. percben mindössze egy góllal, 10-9-re vezettek a vendéglátók. A hajrában lendületesebben játszottak a mérkőzés előtt edzőváltáson áteső hevesiek, akik immár Nyigrínyi Tibor vezetésével zsinórban négy gólt lőttek, erre az utolsó percben Vukics egy duplával válaszolt. 
Fordulás után is pontosabban játszottak a házigazdák, akik tovább növelték előnyüket, a 42. percben 21-14-es előnyben voltak. Az MKC innen még 25-20-ra felkapaszkodott, viszont ezt követően nem sikerült tovább faragni a hátrányból. Csapatunk vereségével matematikailag is eldőlt, hogy a hátralévő négy forduló eredményeinek függvényében a legjobb esetben is csak a 13., azaz kieső helyen végeznek Janó Pál tanítványai.
A Mezőkövesd a bajnokság vége előtt négy mérkőzéssel 5 ponttal a 14. helyen áll a tabellán. Az MKC legközelebb április 1-jén szombaton 18 órától Orosházán lép parkettre.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 30–23 (14–11)
Gyöngyös, 600 néző. V: Kékes, Cs, Kékes P.
GYÖNGYÖS: HUDÁK – ORSZÁGH 10, Reznicek 1, HEGEDűS M. 3, M. Mikita 2, Juhász K. 1, Kovacsics 3. Csere: Holló M., Rózsavölgyi (kapusok), DURIS 2, Malandrin 3, Becirovic, Loncar 3, Jóga 2, Németh T. Edző: Nigrínyi Tibor
MKC: Holló B. – Vaskó 1, Grigoriev 3, Radnic, Selviasiuk 3, Vukic 4, Szepesi 3 (2). Csere: Kovács J. (kapus), Grünfelder 1, Kiss R. 3 (2), Gulás 2, Nagy N. 1, Trivkovic, Kovács B. 2. Edző: Janó Pál
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4

Kapcsolódó hírek