Ugrás a tartalomhoz

Uzsorást fogtak Borsodban

Mezőkövesd hírei

A rendőrség büntetőeljárást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagyonosodási vizsgálatot indított egy borsodi asszony ellen, aki havonta több százezer forint uzsorakamatot hajtott be. A nő azt állította, hogy a pénzt – amiből többek között ingatlanokat és értékpapírokat vett – a hozzátartozói utalták neki szívességből.

Az asszonynál tartott házkutatás során a rendőrség helyi lakosok nevére kiállított személyes iratokat, valamint a nevekhez tartozó pénzösszegek listáit foglalta le. Az uzsoratevékenység miatt a rendőrség nemcsak büntetőeljárást indított, hanem megkereste az adóhatóságot is.


A revízió megállapította, hogy közel harmincan rendszeresen utaltak pénzt a nő bankszámlájára, de érkezett rá más személyeket megillető szociális segély, támogatás is. Az asszony tagadta uzsoratevékenységét, állítása szerint az összegekkel a hozzátartozói támogatták. A havi több százezer forintot ingatlanokra, azok felújítására, berendezésére, biztosítási díjakra és értékpapírokra költötte.

Az uzsorás összesen több mint tízmillió forint jövedelmet nem vallott be, így a büntetőeljárás mellett jelentős bírságra is számíthat az adóhatóságtól.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Kapcsolódó hírek