Ugrás a tartalomhoz

Vereség az MTK ellen

Az MTK Budapest otthonában szenvedett vereséget a Mezőkövesd Zsóry együttese.

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1264 néző, vezette: Farkas Ádám (Szert, Király, Pintér, Takács, Szalai)
MTK Budapest: Petkovics – Baki, Grgics, Poór, Vadnai - Vass, Borbély – Vogyicska (Nikházi, 46.), Kanta (Katona, 91.), Kolomoec – Torghelle (Martínez, 89.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Balogh, Hudák, Gohér (Baracskai, 67.) – Tóth, Egerszegi, Pauljevics, Strestík (Dinjar, 83.), Molnár – Diallo (Kink, 67.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Torghelle (36.), Baki (42.)

Nagy téttel bíró mérkőzést játszott a kiesés elől menekülő MTK otthonában a Mezőkövesd Zsóry, amely egy győzelemmel megléphetett volna az üldözők elől és közelebb kerülhetett volna a bennmaradáshoz. A hazaiak azonban végig uralták a mérkőzést, az első félidőben több helyzetet dolgoztak ki és a hajrában két gólt is szereztek. Előbb Torghelle talált be közelről, első lövését Tujvel védte, majd a védők nem tudtak felszabadítani. A második találatot Baki vitte be, a 16-osról tekert a kapu jobb felső sarkába.
A második játékrész elején is volt helyzete az MTK-nak, kövesdi részről viszont ziccert nem sikerült kialakítani. A végén még Tujvelnek kellett nagyot védenie. Vereségével csapatunk a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán.
Tamási Zsolt értékelése: „Nagy feszültséget éreztem a pályán az első percekben, de korábban meg tudtunk nyugodni, mint az ellenfél. Hasonló meccset játszottunk, mint a Vasas ellen. Az első félidőben négy nagy helyzetet is kialakítottunk, a második játékrészben pedig Kolomoec lehetőségénél eldönthettük volna a meccset. Taktikailag nagyon fegyelmezetten játszott a csapat és mindent megtett a győzelemért.”
Tomiszlav Szivics értékelése: „Benne volt a lábakban még a Magyar Kupa meccs, és sok gonddal küzdünk, mert rengeteg a sérültünk. Gyengén játszottunk, az MTK megérdemelte a győzelmet. Nem éreztem az energiát és az akaraterőt a pályán. Ez nem az a csapat, ami az ötödik helyen volt. Lehet, hogy elrontottam mindent három hónap alatt.”

T. B.

Kapcsolódó hírek