Ugrás a tartalomhoz

Tavaszköszöntő gála (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 

Az Alapfokú Művészeti Iskola az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte jótékonysági gálaestjét április 28-án a Közösségi Házban, ahol az iskola növendékei és tanárai előadásában hallhattak zeneműveket az érdeklődők.

 A Tavaszköszöntő Jótékonysági Est minden évben kiemelt rendezvény az iskola életében, ahol a növendékek bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt is. A gálaműsor kezdetén beszédet mondott Mozerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető, aki kiemelte, hogy az ilyen alkalmakkor tréfás, vidám műsorszámok hangzanak el, de a klasszikus alapok nélkül ezek nem jöhetnének létre. Továbbá megköszönte Bozsikné Vig Marianna tankerületi igazgatónak, hogy elvállalta a rendezvény fővédnöki szerepét, majd felkérte, hogy ossza meg gondolatait a hallgatósággal. 

 
 
Ezután kezdetét vette a 3 órás koncert, amit az iskola szimfonikus zenekara nyitott meg: két zeneművet adtak elő Ács Gyula vezénylésével. A diákok egyéni és csoportos produkciókban mutathatták meg tudásukat, valamint az iskola tanáraival közösen is szerepeltek. A közönség szinte minden hangszerből kapott ízelítőt, hallhattak fuvola, zongora, gitár, cselló, dob és énekes darabokat is, valamint az iskola néptáncosainak produkcióját is láthatták. 
Az est második részében közismert dallamok csendültek fel, többek között a Queen zenekar egyik dalát hallgathattuk meg a fuvola tanszak előadásában, ezután bemutatkozott a keyboard tanszak is, a tanulók népszerű szerzeményeket játszottak, a produkcióikat általuk készített kisfilmek kísérték. A koncert utolsó produkciójaként Panyi Zoltán vezénylésével az iskola fúvószenekara lépett színpadra, Boney M. slágerekkel tették emlékezetessé az estét. 

Dori Anett

Kapcsolódó hírek