Ugrás a tartalomhoz

A lovaké volt a főszerep (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ingyenes lovaglás, ügyességi verseny, kutyás, polgárőr és harci bemutató várta az érdeklődőket a mezőkövesdi Varga Lovasiskolában május 20-án.

A lovarda nyílt napjának célja, hogy bemutassák a lovardát, a lovakat és lovasaikat, valamint az ott folyó képzést. Az országos Nyitott Lovardák Programsorozat keretén belül megvalósult rendezvény egyebek mellett ingyenes lovaglási lehetőséggel, ügyességi és harci bemutatóval várta a gyerekeket, akik megismerkedhettek a lovakkal és átélhették a lovaglás élményét is.
A program első részében az iskola tanulói mutathatták be tudásukat lóháton, majd sor került az ügyességi versenyre. Ezután a Matyó Kutyás Egyesület és a lovarda lovas-kutyás műsora következett. A mezőkövesdi polgárőrség lovas járőrei közbiztonsági bemutató keretében egy randalírozó tömeget oszlattak szét.
A program zárásaként hagyományőrző honfoglalás korabeli lovas harci bemutatót láthatott a közönség, ahol bemutatták a hátrafelé nyilazás technikáját is.
A műsorok közti szünetekben lehetett kipróbálni a lovaglást, valamint a nap folyamán a gyerekek népi fajátékokkal is játszhattak.
D. A.

Kapcsolódó hírek