Ugrás a tartalomhoz

Fejlesztések, támogatások

Mezőkövesd hírei

A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozásról, támogatási kérelmek elbírálásáról, illetve a Zsóry Gyógy- és Egészségpark pályázat költségvetéséről is határoztak a grémium tagjai az augusztus 30-ai képviselő-testületi ülésen.

 

Az ülésen dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatójában az elmúlt két hónap eseményei mellett a nyertes pályázatokról is tájékoztatást adott. Elhangzott, hogy a Zsóry Gyógy- és Egészségpark pályázatra 918 millió Ft-ot, míg a Hadas városrész rekonstrukciójára és fejlesztésére 315 millió Ft-ot nyert el városunk. Ezen kívül a Kőkép fejlesztésére és a kistemplom rekonstrukciójára 342 millió Ft-ot, a József Attila úti rendelő építésére 40 millió Ft-ot kapott az önkormányzat. Szó esett továbbá a Mezőkövesd – Bükkzsérc közötti kerékpárút megépítéséről és a Mátyás király út felújításáról is. A pályázatok előkészítésében és a döntésben közreműködőknek, valamint Tállai András országgyűlési képviselőnek is köszönetet mondott a városvezető.

BURSA HUNGARICA Városunk idén is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz, melynek révén tavaly 153 mezőkövesdi diákot több mint 7 millió Ft-tal támogattak. A városatyák megtárgyalták és elfogadták a Közmeghallgatás időpontját és napirendi pontjait: idén november 23-án, csütörtökön 17 órától tartják meg a Közösségi Házban. Az ASP rendszer bevezetéséhez szükséges géppark fejlesztésére az önkormányzat önerőből mintegy bruttó 5 millió Ft-ot fog fordítani.

SPORTTÁMOGATÁS Az ülésen a Mezőkövesdi KC és a Mezőkövesd Zsóry SE támogatási kérelmét is elfogadták a városatyák. Az MKC pályázatot nyújtott be a Magyar Kézilabda Szövetséghez a Városi Sportcsarnok parkettájának felújítására, melyet TAO-támogatás bevonásával szeretnének megvalósítani. A mintegy 28 millió Ft-os beruházás önereje 8 millió 265 ezer Ft, a képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat biztosítja a felújításhoz szükséges önerőt. A Mezőkövesdi Zsóry SE jelentős fejlesztéseket végez a Városi Stadionban, valamint a volt Tűzoltópályán kialakított Utánpótlás Központban. A stadion centerpályáját pályafűtéssel látják el, emellett egy kb. 35 m2-es eredmény jelzőtáblát vásárolnak. A volt Tűzoltópályán öltözők és szertárak építésére kerül sor. A beruházások a TAO-támogatáson kívül jelentős költséget rónak az egyesületre, ezért kérték, hogy az önkormányzat 50 millió Ft támogatást biztosítson a folyamatban lévő beruházások megvalósításának önerejére.
A képviselő-testület új defibrillátor beszerzéséről is döntést hozott. A készüléket a Városi Tanuszodába vásárolják, amire az önkormányzat az általános tartalék terhére bruttó 395 ezer Ft-ot biztosít.

FEJLESZTÉS A képviselők meghatározták a Zsóry Gyógy- és Egészségpark fejlesztése című pályázat költségvetését. A döntés értelmében a több mint 966 millió Ft összértékű beruházásra az önkormányzat mintegy 48 millió Ft önerőt biztosít a 2018-as költségvetéséből.
A képviselő-testület elfogadta az Állami Számvevőszéki jelentésre készített új intézkedési tervet, emellett önkormányzati ingatlanok hasznosításáról is döntött az ülésen.
Megvásárolja az Önkormányzat a László Károly u. 3. sz. alatti ingatlant, amelyet az óvodához csatol, így nagyobb játszóteret tudnak a gyermekeknek biztosítani. 
B. K.

Kapcsolódó hírek