Ugrás a tartalomhoz

TOP-pályázat: Befejeződtek a munkák (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Befejeződött a kollégium konyhájának korszerűsítése: az oktatás kezdetével párhuzamosan már a megújult helyen főznek, a bruttó 5 millió forintos eszközbeszerzés pedig folyamatban van. 

A TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 számú, a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során öt településen létesülnek beruházások, köztük Mezőkövesden. Városunkban mintegy 135 millió forintból a  kollégium konyhájának korszerűsítése, valamint egy helyi termékeket árusító bolt kialakítása valósul meg. A konyhában augusztus végén próbafőzést tartottak, szeptember elsejétől pedig már teljes kapacitással működik a korszerűsített főzőhelyiség.
Az eszközbeszerzés során további konyhai berendezések, gázzsámoly, rozsdamentes polcok, asztalok és székek kerülnek a konyhába, megkönnyítve ezzel a munkát. A húselőkészítő helyiséget a pincébe költöztették, az előkészítő és a konyha közötti összeköttetést új étellift biztosítja majd, valamint a pincébe új hűtőkamra került. A felszabaduló területen a konyha helyiségen belül egy kifejezetten speciális igényeket kielégítő részleget is alakítottak ki.
D. A.

 

Kapcsolódó hírek