Ugrás a tartalomhoz

Hazai siker a rangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B.Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC 25-20 (12-10)

Öt gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt kézilabdacsapata a szomszédvárak rangadóján Gyöngyösön. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 7. körében presztízsmérkőzés várt Rosta István csapatára október 8-án.

Együttesünk hat vereséggel a háta mögött vágott neki a Heves megyei „kirándulásnak”, míg a gyöngyösiek 8 ponttal várták a „keleti” összecsapást. A találkozó első félidejében nagyszerűen tartották magukat Feketéék. A mérkőzés elején mindkét csapat remekül védekezett, a kapusok is brillíroztak a gólvonal előtt, ennek köszönhetően mindössze 4-3-as hazai vezetés állt az eredményjelzőn a 12. percben. Nagy Károly tanítványai a folytatásban elsősorban a remekül játszó Gazdag vezérletével négy gólos előnyt harcoltak ki. A kisebb kövesdi hullámvölgy után elkapták a fonalat Morváék és 10-nél beérték Halászékat, így az utolsó néhány percnek döntetlennel vágtak neki a felek. A játékrész hajrája azonban a hazaiaknak sikerült jobban, így Sándorék két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Fordulás után villámgyorsan megduplázták az előnyüket a hazaiak, ezt követően jobbára 3-4 góllal vezettek a hevesiek. A mérkőzés 42. percében még 18-15 volt az eredmény Melusék javára, ezután fokozatosan nőni kezdett a különbség a csapatok között. A második félidőben egyre több hibát vétettek el Bécsiék, elsősorban támadásban, így a hajrához közeledve már nyolc gólra duzzadt a hazai előny. Az összecsapás záró szakaszában Holló állt a kövesdi kapuba és remek védéseinek köszönhetően az MKC megkezdte a felzárkózást. A ragyogóan sikerült hajrá ellenére magabiztos gyöngyösi siker született, de ezen a mérkőzésen összességében jó teljesítményt nyújtott a Rosta gárda. 

Az MKC újabb veresége után visszacsúszott a tabella utolsó helyére, miután az eddig szintén pont nélküli Tata nagy meglepetésre győzni tudott az Orosháza ellen. Kézilabdázóink legközelebb a Tatabánya Carbonex KC csapatát látják vendégül október 19-én, szerdán 18 órától a Városi Sportcsarnokban. Három nappal később, október 22-én a Pécs kézilabda gárdája látogat Mezőkövesdre. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

B.Braun-Gyöngyös-Mezőkövesd KC 25-20 (12-10)
Gyöngyös, 1100 néző vezette: Szegedi, Unyatinszki

Gyöngyös: Kenyeres - Balogh Zs. 2, Szalafai 5, Sándor Ákos 3, Koller, Juhász Károly 1, Gazdag 7 (2). Cserék: Melus, Tamási (kapusok) Pál, Kotormán 1, Doros, Gúnya 2, Halász 3, Nigrinyi 1 vezetőedző: Nagy Károly

Mezőkövesd: Pallag - Lezák 2, Morva 2 (1) Korsós 3, Gyuris 1, Kupi 1, Németh T. 3. Cserék: Holló (kapus) Fekete 4 (1) Rosta M., Bécsi, Molnár F., Szabó Tibor 1, Nyikes, Barta D. 2, Gubó 1 vezetőedző: Rosta István
Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Kizárva: Molnár (egyből piros lap)
Hétméteresek 2/2 ill. 3/2

Kapcsolódó hírek