Egészséges ételek a kövesdi konyhán (videóval frissítve)
Az egészséges étkezés jegyében újult meg a mezőkövesdi közétkeztetést ellátó konyha, melyben mintegy 1500 adag ételt főznek naponta. Ünnepélyes szalagátvágással adták át a korszerűsítést szeptember 22-én.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben” című projektje keretében Mezőkövesden egy 135 millió forintos beruházás részeként elkészült a kollégium konyhájának korszerűsítése: a helyiség rekonstrukciója mellett új eszközöket is vásároltak, a projekt része továbbá egy helyi termékeket árusító bolt kialakítása is.
– Egészségünk alapja a tudatos életmód, mely magában foglalja a helyes táplálkozást, és a rendszeres mozgást. Legutóbb Mezőkövesden a városi tanuszodát adtuk át, ezúttal pedig az óvodai-iskolai étkeztetést is ellátó konyhát, mely a megújulással párhuzamosan mintegy 60%-ban helyi termelők alapanyagait használja majd – hangsúlyozta Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő. Hozzátette, külön örül annak, hogy ezzel a pályázattal a helyi termelők támogatása mellett a családoknak is tudnak kedvezni: egészséges és finom ételek kerülhetnek gyermekeink asztalára, mely a fejlődésben lévő, fiatal szervezetek számára nélkülözhetetlen.
Dr. Fekete Zoltán köszönetet mondott a fejlesztésben közreműködőknek, külön kiemelve Tállai András országgyűlési képviselő támogatását. Elmondta továbbá, hogy Mezőkövesden számos új fejlesztés indul, melynek eredményeit hamarosan mindnyájan tapasztalni fogjuk. A beruházást ünnepélyes szalagátvágással Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester, ifj. Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője, valamint Lukács Sándor, a Városgondnokság vezetője adta át.
A TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 számú, a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során összesen 500 millió forintból létesülnek beruházások Mezőkövesddel konzorciumban Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon.