Ugrás a tartalomhoz

20 éves a Katolikus Iskola (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Szent István Katolikus Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját. Ennek alkalmából jubileumi gálaműsort szerveztek október 7-én a Közösségi Házban. A  város vezetése mellett Dr. Ternyák Csaba egri érsek is megtisztelte jelenlétével e jeles évforduló előtt tisztelgő rendezvényt. 

Az ünnepség elején az intézmény jelenlegi igazgatója, Nyeste István köszöntötte a megjelenteket, majd az egykori igazgató, Molnár Mária emlékezett vissza az iskola alapítására, illetve az elmúlt két évtizedre. A rendezvényen az egykori diákok és tanárok adtak kulturális, zenés, énekes műsort. Az iskola  jelenlegi tanulói pedig Szent István király életét, legendáját elevenítették fel.
A gálaműsort követően az ünneplők átmentek a Jézus Szíve templomba, ahol 16 órától dr. Ternyák Csaba egri érsek tartott hálaadó szentmisét.
A Szent István Katolikus Általános Iskola 1991. július 1-én kezdte meg működését. Fő feladatuknak a keresztény nevelést és az ennek megfelelő életmódra szoktatást tartják. Válogatás nélkül fogadják a nevelési elveiket, célkitűzéseiket elfogadó szülők gyermekeit. Törekszenek a magas szakmai színvonalra. A kiemelkedő tehetségű gyerekekkel külön foglalkoznak: szakköröket, sportköröket működtetnek. Biztosítják az alapozást az úszásoktatáshoz. Tanulóik a pedagógusok segítségével, szülői támogatással sok kiemelkedő versenyeredményt érnek el minden tanévben. Megkülönböztetett figyelmet szentelnek a hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő tanulókra - felzárkóztató pedagógusok segítségével és korrepetálással segítik előrehaladásukat. Az elmúlt 20 tanév bizonyította a katolikus iskola létjogosultságát.

Kapcsolódó hírek