Ugrás a tartalomhoz

A nyomorúság vámszedői: előzetesben a szomolyai uzsorás

Mezőkövesd hírei

Újabb uzsorás került előzetes letartóztatásba Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság október 4-én megtartott akciójának eredményeként elfogásra és a hatóságok őrizetébe került az a 45 éves szomolyai férfi is, aki a gyanú szerint uzsorakölcsönökből tartotta fenn magát.

Hosszadalmas adatgyűjtés és előkészítő munka után október 4-én eredményes akciót hajtottak végre a rendőrök Szomolyán. 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányág bogácsi rendőrőrsének munkatársai a rendőrkapitányság bűnügyi osztály nyomozóinak segítségével elfogták L. A. szomolyai férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint több helyi lakosnak is uzsorakamatra adott kölcsön pénzt úgy, hogy a sértettnek egy hónap múlva nem egyszer annak többszörösét kellett visszaadnia. 
Így előfordulhatott az is, hogy csak percekig volt egy-egy sértett birtokában a pénze. Miután a rászoruló a járandóságát felvette, az uzsorás azonnal elvette tőle, majd abból újabb „kölcsönt” adott részére, amit ismét többszörösen kellett visszaadnia. Az uzsorás életellenes fenyegetést helyezetett kilátásba, ha ezt nem teszik meg, ilyen módon az egyébként is szegény sorsú családokat még elviselhetetlenebb helyzetbe sodorta. 
 
Az október 4-én megtartott rendőrségi akció során a pénzátadás után kattant a bilincs az egyébként munkanélküli uzsorás kezén, akinek ruházatából pénz, illetve a házkutatás során egyéb bizonyítékok is előkerültek. Az elfogást bűnügyi őrizetbevétel követte, majd a bíróság L. A-t uzsorabűncselekmény és zsarolás megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben a férfival és feleségével szemben folyik a nyomozás, tettükért 3 évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság - B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Kapcsolódó hírek