Ugrás a tartalomhoz

A mi Európánk 2017-18 felhívás

Mezőkövesd hírei

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, számos együttműködő szervezettel közösen, a 2017/2018 tanévben ismét meghirdeti „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára.

Célunk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk múltjáról, jelenéről, Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.

Regisztrálni IDE kattintva lehet.


A vetélkedő témakörei: országismeret (kultúra, földrajz, népszokások, nevezetességek, érdekességek, ünnepek, gasztronómia, sport), az I. világháború centenáriuma, általános EU-s ismeretek, emberi és polgári jogok, választójog, környezetünk, oktatási-tanulási lehetőségek, energiaügyek, foglalkoztatás.

A döntős csapatok felkészülését pontosabb instrukciókkal segítjük majd.

A vetélkedő nyelve: magyar (ám egyes feladatoknál szükség lehet a német, ill. az angol nyelv ismeretére is).

Jelentkezés: A vetélkedőre 3 fős középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. Egy intézmény több csapattal is indulhat a vetélkedőn. A vetélkedőre a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján (www.tarsolyegyesulet.hu) megadottak szerint lehet regisztrálni és a regisztráció után innen válnak elérhetővé az internetes feladatok. A csapatok itt – is – tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról és érvényben lévő szabályairól.

A vetélkedő felépítése: 2 internetes forduló, valamint a döntő Székesfehérváron.

forduló: 2017. december 1. – december 14.
forduló: 2018. február 8-án magyar idő szerint 14:00–18:00 óra. (A megoldásokra elegendő 2 óra.)
12 csapat kerül a döntőbe az internetes fordulók feladatainak megoldásáért kapott pontszámok alapján. Minden csapat a legmagasabb pontszám alapján jut be, de egy régióból maximum 3 csapat, és egy iskolából legfeljebb 1 csapat lehet döntős.

A döntő időpontja: 2018. március 24. (szombat) 9:00 óra.

A fődíj: ismerkedés az Európai Parlament működésével, az Európai Parlament egyik székhelyén 2018. június 30-ig.  

Különdíj: részvételi lehetőség a strasbourgi Euroscola - programban. A különdíj az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának felajánlása a vetélkedő 10 éves évfordulója alkalmából. A különdíjban részesített (magyarországi székhelyű)  iskolából 24 diák (16-18 év közötti) és 2 kísérőtanár kiutazását támogatja az Európai Parlament. (további részvételi szabályok: http://euroscola.hu/euroscola/szabalyzat/).

További díj: Pihenés 4 fő részére Balatonszemesen a Karsai Zrt. támogatásával.

A díjakat – részben vagy egészben – szervező partnereink biztosítják.

További információ a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon és a www.facebook.com/tarsolyegyesulet oldalon lesz olvasható. E-mail: tarsolyie@gmail.com.

Székesfehérvár, 2017. november 24.

Támogató és együttműködő partnereink: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Ujhelyi István EP-képviselő, Herczog Edit volt EP-képviselő, Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, Európa Ház (Budapest), Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, Szövetség a Közös Célokért (Felvidék), Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Kodolányi János Főiskola, MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága, Krajczáros Alapítvány, Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. (Székesfehérvár), Fehérvár Médiacentrum Kft., Vörösmarty Könyvtár (Székesfehérvár), Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., Bársony István Alapítvány

Kapcsolódó hírek