Ugrás a tartalomhoz

Idősek Karácsonya (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több száz mezőkövesdi nyugdíjas vett részt az Idősek Karácsonyán december 15-én. Az ünnepi gálaműsorban Tállai András államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Berkes László, a Jézus Szíve Egyházközség plébánosa mondott köszöntőt a Városi Sportcsarnokban. 

 
 
Dr. Fekete Zoltán elmondta, első alkalommal hívták meg városunk szépkorú lakóit a sportcsarnokba, hogy együtt ünnepelhessék a karácsonyt. Köszönetet mondott a mezőkövesdi nyugdíjasoknak a városban, illetve a városért végzett munkájukért és hozzátette, Mezőkövesd azért tartozik a szerencsésebb települések közé, mert a idősebb korosztályok tagjai is aktívan részt vesznek a város életében.

A SZERETET ÜNNEPE Tállai András örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évekkel ellentéteben ezúttal a sportcsarnokban ünnepelhetnek együtt, hiszen az önkormányzat így méltó módon tudja vendégül látni a mezőkövesdi szépkorúakat. Emellett a karácsony jelentőségéről, életünkben betöltött szerepéről és az ünnepi készülődés fontosságáról beszélt. 
Dr. Berkes László plébános a karácsonyi készülődésről, az advent időszakáról, valamint Betlehemről, Jézus születéséről osztotta meg gondolatait. 
– Karácsony a szeretet ünnepe és ezt a szeretet mi Jézus Krisztusban látjuk meg. ő leveti a fényes ruháját, díszét és pompáját, mert szeret minket és eljön közénk, ráadásul a legszegényebbek közé. Tanuljunk tőle most is és egész életünkben – mondta dr. Berkes László.

FELLÉPőK A gálaműsorban a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói és testvéreik, a Matyó Nagymama Klub Egyesület tagjai, valamint az Operett Színház két művésze, Bódi Barbara és Peller Károly lépett fel.
Az ünnepséget városunk önkormányzata, valamint a Jézus Szíve és a Szent László Egyházközségek mellett a Mezőkövesdi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte. A jelenlévő szépkorúak ajándékcsomagot és ízletes ebédet kaptak az ünnepségen.
B. K.

Kapcsolódó hírek