Ugrás a tartalomhoz

A "jóhiszemű" elkövető esete

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt hétvége egyik reggelén egy Mezőkövesdi lakos kerékpárra pattant, és édesanyjához sietett. Villámlátogatása csak pár perces volt, ezért kerékpárját a lépcsőházhoz tartozó parkoló területén elhelyezett szeméttárolónak támasztotta.
A lakás ablakából épp rálátott a kerékpárra, s ott kinézve azt látta, hogy egy fehér színű személyautó megáll a bicikli mellett, abból kiszáll egy férfi és a kétkerekűt felteszi az autó tetejére, majd elhajt.

Mire a féri a lépcsőházban leért, járművének már csak hűlt helyét találta. Azonnal bejelentést tettek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon. 
A rendőrkapitányság ügyeletese az Önkormányzat támogatásával kiépített térfigyelő rendszer felvételeit visszanézve felfigyelt egy nagyon lassan közlekedő Lada típusú személygépkocsira. Tetőtere ekkor még üres volt. Ezt követően egy rendőrjárőr autót észlelve a Ladás befordult egy kis utcán, s pár perc elteltével abból az utcából kanyarodott rá a főútra tetőterén a biciklivel. Az ügyeletes utasításait követve a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően hamarosan megállításra és igazoltatásra került egy helyi férfi, akinek Lada típusú személygépkocsija tetőcsomagtartóján még ott volt a keresett kerékpár. Az autós azzal érvelt, hogy mivel a kerékpár lezáratlanul a szeméttárolónak volt támasztva, ő abban a hiszemben vitte el, hogy az már nem kell senkinek. "Jóhiszeműen" járt el, hiszen míg kötözőt keresett a rögzítéshez az ideig sem szólt hozzá senki. "Ha úgy veszem, akkor az illető miatt kerültem ebbe a helyzetbe, aki lezáratlanul otthagyta a kukánál a kerékpárt" - mondta.


A mezőkövesdi rendőrök az érvelések ellenére az autóst előállították, és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették. A bíróság a "jóhiszemű" tolvajt 35.000 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Kapcsolódó hírek