Ugrás a tartalomhoz

Kiesés jó játékkal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei
Mezőkövesd-Zsóry SE – Kecskeméti TE 2-3 (2-2)

Minimális különbségű vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a Magyar Kupa címvédőjétől.
A Magyar Kupa országos főtábla 4. fordulójában a tavalyi kupagyőztes látogatott Mezőkövesdre október 26-án. 

A találkozó álomszerűen kezdődött együttesünk számára, hiszen labdarúgóink Maynard szerencsétlen mozdulata után alig 6 perc elteltével előnyhöz jutottak az OTP Bank Ligában 4. helyen álló KTE ellen. Vámosiék a mérkőzés 12. percében megduplázták az előnyüket, miután egy jobboldali szabadrúgást követően Lakatos csúsztatott fejjel a hosszú sarokba, úgy, hogy a labda a bizonytalankodó kecskeméti kapus lábai mellett gurult a kapuba. Elekék a két gólos előny birtokában nagy kedvvel és önbizalommal játszottak és még tovább növelhették volna a különbséget, de a helyzeteket elpuskázták a kecskeméti kapu előterében. A 21. percben némileg váratlanul egyenlítettek a lila-fehérek, miután Lencse lépett ki lesgyanús körülmények között a kövesdi védők mellett, majd a badása után Foxi egyenlített fejjel. Az első félóra végén a látogatók ledolgozták a hátrányukat, miután Lencse lövését Ficsór bravúrral hárította, azonban a kipattanót Stokics közelről a hálóba vágta. 

Fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán, majd váratlanul előnybe kerültek Foxiék. Egy szép támadás végén Stokics vette célba a kövesdi ketrecet mintegy 25 méterről és a remekül helyezett lövés utat talált a kapuba a 63. percben. A hátralévő időben több nagy lehetőséget is kidolgoztak Enescuék, azonban minden igyekezetük ellenére nem sikerült gólt szerezniük, így az eredmény már nem változott a lefújásig. Az összkép alapján akár meglepetés is születhetett volna a találkozón, hiszen labdarúgóink a döntő pillanatokban több ziccert is elhibáztak. 

A Kecskeméti TE győzelmével bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Bagiék legközelebb megyei rangadót fognak játszani a bajnokságban Kazincbarcikán. A bajnoki rangadó október 29-én szombaton 14.30-kor kezdődik az Észak-borsodi városban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – Kecskeméti TE 2-3 (2-2)
Mezőkövesd: 300 néző
Játékvezetők: Takács János (L.Tóth Lajos, Tóth István)

MSE: Ficsór – Lakatos B., Vámosi, Elek (Nagy P., 30.), Kaszás – Lipusz, Irhás, Bagi, Sivák – Husanik (Enescu, 68.), Olasz D. (Hamar, 76.) vezetőedző: Szabados György

KTE: Antal B. – Maynard, Radanovic, Gyagya, Forró – Cukic, Bertus (Patravos, 46.), Foxi, Gyurcsó (Urbán, 61.) – Lencse, Stokic (Hegedűs, 76.) vezetőedző: Tomislav Sivic

Gólszerzők: Maynard (7' öngól), Lakatos (12') illetve Foxi (22'), Stokic (30', 62')

Kapcsolódó hírek