Ugrás a tartalomhoz

„Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért” díj

Mezőkövesd hírei

Varga János r. alezredes 1988. október 01-től, 30. éve teljesít hivatásos szolgálatot a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály állományában. A ranglétrát végigjárva járőrként szerelt fel, majd vizsgáló, alosztályvezető, s 1994-től osztályvezetői beosztásban teljesít szolgálatot. 

 

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2018. május 3-án számolt be a megyei közgyűlés előtt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2017. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének alakulásáról. 
A közgyűlést dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes is megtisztelte jelenlétével. 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése megköszönte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, majd a képviselők a beszámolót egyöntetűen elfogadták.

A tájékoztatót megelőzően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért” díjat adományozott:
Varga János r. alezredesnek, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjének, valamint Dendel János c. r. zászlósnak, a Szerencsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának. A díjakat ünnepélyes keretek között Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke adta át.


A közlekedésrendészeti osztály vezetőjeként 24 éve felelős a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések közlekedésbiztonságáért. Az eltelt évek alatt munkájával azon fáradozott, hogy a közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési feladatokra összpontosítva – egy megfelelően motivált állománnyal a háta mögött – a közlekedők biztonságérzete javuljon, a baleseti helyzet stabilizálódjon.
1992. évtől – az Országos, Területi és Helyi Balesetmegelőzési Bizottságok megalakulása óta – titkára a Helyi Balesetmegelőzési Bizottságnak, s 2014. évben elismerésben is részesült kiemelkedő tevékenységéért. 2004. évtől a Tour de Mezőkövesd rendezvény rendőrségi fő szervezője és lebonyolítója. 2014. évben – a megyében egyedül – csak Mezőkövesden kezdődött a „Sulimoped” program, mely 2015., 2016., 2017., 2018. évben  a nagy sikerre való tekintettel újra indult. A program szervezése és lebonyolítása teljes mértékben a nevéhez köthető, melynek köszönhetően a 8-9. évfolyam tanulói vizsga letételét követően (kb. 130 fő) vehette át AM kategóriára érvényes vezetői engedélyét.  
Varga János r. alezredes számos városi és vidéki rendezvény irányításában, koordinálásában vesz részt (gyermeknap, kerékpáráldás, láthatósági kampány, közlekedési ügyességi versenyek, szuperbringa, stb.), s az iskola rendőre program szakmai támogatója is.
A hazai közlekedéspolitikai célkitűzéseket tartalmazó „Magyar Közlekedéspolitika 2003-2015” elnevezésű program során 2015-re a halálos áldozatok számának 50 %-os csökkenését célozta meg, melyet a rendőrkapitányság illetékességi területén már 2008-ban elért. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság területén az eltelt évek alatt a balesetek száma folyamatosan csökken annak ellenére, hogy az országos és megyei baleseti statisztika negatív értékeket mutat. 

Varga János r. alezredes vezetőként és szakmailag egyaránt – tekintettel 30 éves hivatásos szolgálatára – rendkívül felkészült, elhivatott személyiség. Munkához való hozzáállása példamutató, kiemelkedő. Keze alatt több kiváló helyszínelő kolléga sajátította el a szakmát, akik emberi pozitív tulajdonságai, empátiája és parancsnoki gondoskodása alapján felnéznek rá, ragaszkodnak hozzá. 

Gratulálunk Kollégánknak e rangos díj elnyeréséhez, jövőbeni munkájához kívánunk további sikereket!
                                                                                                              Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek