Ugrás a tartalomhoz

Akadályok nélkül: egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz!

Mezőkövesd hírei

Mintegy 10 millió Forint értékben akadálymentesítették a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság épületét. A nagyszabású beruházás Európai Uniós forrásból készült el.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt TIOP 3.3.1-es „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése: akadálymentesítés támogatása” című pályázat kertében valósult meg. A projektet 2010 júniusában nyújtotta be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság, mint gazdálkodó szervezet.

„A pályázaton több mint 10 millió forintot sikerült elnyernünk. A munkálatok kivitelezését augusztus 18-án kezdtük meg, míg a műszaki átadás-átvételre október 4-én került sor. -emelte ki Sebő Zsuzsanna, rendőrfőhadnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője,.

Az akadálymentesítés két részből állt. A kivitelező cég az épület mellett mozgássérült parkolóhelyet és egy rámpával ellátott járdát épített. A bejárati ajtót szintén átalakították, ennek köszönhetően az egyik szárny gombnyomásra önműködően nyílik, valamint záródik. A Rendőrkapitányság épületében egy mozgássérültek számára is könnyen megközelíthető irodahelyiséget és egy akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki.

A beruházás ünnepélyes átadó ünnepségét október 27-én rendezték meg. Az eseményen Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a jelenlévőket, míg a beruházás részleteiről Berki Béla, rendőr-alezredes, az ORFK Észak-Magyarországi Gazdasági Ellátó Igazgatóság építésze számolt be a jelenlévőknek. A megvalósult projekt jelentőségét Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, valamint dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere méltatta. A köszöntőket követően az ünnepség résztvevői megnézték, illetve megismerkedtek a projekt keretében elvégzett munkálatokkal. Az átadó ünnepség zárásaként dr. Vereckei Csaba, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság vezetője mondott pohárköszöntőt.

Kapcsolódó hírek