Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi hírek

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság erőszakkal illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. József Zs. 19 éves mezőkövesdi lakos ellen, mert 2018. május 12-én 16.30-17.00 óra közötti időben  Mezőkövesd, Salamon utcában felszólította gyermekkorú G. P. D-ot, hogy a kezében lévő 2 db 500 Ft-os bankjegyet - melyet Édesapjától kapott - adja át részére.

 

Gyermekkorú sértett a felszólításnak nem tett eleget, ezért F. József Zs. a vállánál meglökte, minek következtében sértett 2-3 lépést tett hátra, s a kezében lévő bankjegyek a földre estek. Ezt kihasználva F. József Zs. a bankjegyeket a földről felkapta, majd elfutott a helyszínről. 
Azonnalos intézkedés során a helyszínre érkező rendőr járőrök a Salamon és György út kereszteződésében elfogták F. József Zs-t, akitől ruházat átvizsgáláskor lefoglalásra került a 2 db 500 Ft-os bankjegy.  
F. József Zs. gyanúsítottkénti kihallgatása során részletes tényfeltáró vallomást tett. 

Az elkövető büntetett előéletére, valamint ellene a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon jelenleg is folyó büntetőeljárásra való tekintettel a Rendőrkapitányság a cselekmény napján előterjesztést tett előzetes letartóztatás elrendelésének indítványozására, s május 14-én bíróság elé állítását hajtotta végre, melyen első fokon 4 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság
 
 
Vonaton rabolt

Két órán belül elfogták azt a férfit, aki Mezőkövesdnél veréssel fenyegetett meg egy utast, majd elvette kabátját és bakancsát.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 23 éves füzesabonyi férfival szemben.

A megalapozott gyanú szerint Ny. Szabolcs 2018. május 11-én egy Budapestről Sátoraljaújhelyre közlekedő vonaton, - Mezőkövesdnél - elvette egyik utastársa táskájából annak kabátját. A sértett kérte vissza ruháját, azonban a gyanúsított veréssel fenyegette meg a 21 éves tolcsvai férfit és annak bakancsát is elvette, majd leszállt a vonatról.

A bejelentést követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság jelzése alapján a Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei a helyi vasútállomáson igazoltatták, majd elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt. Ny. Szabolcstól a nyomozók lefoglalták a sértettől elvett kabátot és bakancsot is.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottat és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásának indítványozására is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 
Rendőr-főkapitányság
 

Kapcsolódó hírek