Ugrás a tartalomhoz

Lomtalanítás a BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén

Mezőkövesd hírei

A BMH Nonprofit Kft. 2017. október 1-től szolgáltatási területén bevezette a házhoz menő rendszerű lomtalanítást. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosoknak továbbra is évente két alkalommal térítésmentesen van lehetősége a lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére. Változás viszont az előző évekhez képest, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosság igénybejelentése alapján, előre egyeztetett napon végzik el. 

 

Az igénybejelentés történhet:
személyesen az ügyfélszolgálati irodákban,
 telefonon a 06 21 3500 111-es ügyfélszolgálati telefonszámon,
 a honlapunkról előzetesen letöltött igénybejelentő lap segítségével (településnévre kattintva az ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein),
 e-mailben az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen,
 a www.bmhnonprofit.hu oldalon található elektronikus űrlap segítségével melyhez, kérjük válassza ki az Ön települését (főoldal/szolgáltatási terület) és kattintson a „Lomtalanítási igény bejelentése elektronikus űrlap segítségével” lehetőségre.

Ahhoz, hogy rögzíteni tudják a lomtalanítási igényt a következő adatokra lesz szükségük:
 A lomhulladék típusa
 A lomhulladék várható mennyisége (m3)
 A lomok elszállításának kívánt időpontja
 Az Igénylő címe és elérhetőségei (név, cím, ügyfélkód, telefon, E-mail)

A lomtalanítás időpontjának pontos meghatározása a fentiek és a szolgáltató belső járattervének figyelembevételével történik. Ezért a BMH Nonprofit Kft munkatársai kérik, hogy folyamatosan jelezzék igényeiket, mivel azokat csak ütemezve tudják elvégezni.

A lakossági igény beérkezése után, kollégáik egyeztetik az igényeket és a szolgáltató cég lehetőségeit, majd visszajeleznek a lakosnak az általa megadott elérhetőségek valamelyikén. Az általuk visszaigazolt napra kell kikészíteni a lom hulladékot az ingatlan elé, és munkatársaik a megjelölt napon 6-14 óra között végzik el a begyűjtést.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó- szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot és zöldhulladékot sem, mert azokat a szolgáltató nem szállítja el.

Zöldhulladék szállítására kérik, hogy vegyék igénybe a zöldhulladék gyűjtő járataikat. 

A lakosság részére továbbra is lehetőség van elektronikai hulladék, építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs leadására a hulladékudvarok egyikében.

EZÚTON TÁJÉKOZTATJÁK A LAKOSSÁGOT, HOGY A BEJELENTÉS NÉLKÜL TÖRTÉNő HULLADÉK KIHELYEZÉSE ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁSNAK MINőSÜL.

Kapcsolódó hírek