Ugrás a tartalomhoz

Balesetmentes Est a Movie Clubban

Mezőkövesd hírei

Európai Balesetmentes Estet rendeztek Magyarországon októberben.
A diszkó-balesetek visszaszorítására létrehozott nemzetközi akcióban a Movie Club is részt vett. 

A debreceni Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezésében negyedik alkalommal bonyolították le a programot hazánkban. Az Európai Bizottság által kiemelten támogatott projekt az Európai Unió 27 tagállamában egyszerre zajlott le október 15-én. Az Európai Balesetmentes Est az egyetlen olyan baleset-megelőzési, közlekedés-biztonsági program, amelyben az Európai Unió valamennyi tagállama részt vesz. A civil egyesület ebben az évben 3 régió 12 városában rendezte meg az akciót. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Movie Club mellett a kazincbarcikai Akropolis Disco vett részt a programban. Az akciót a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Baleset megelőzési Bizottság támogatta. A minden évben október harmadik szombatján zajló program legfontosabb célkitűzése az úgynevezett diszkóbalesetek megelőzése, illetve a tragédiák számának csökkentése. Az Európai Balesetmentes Est lebonyolításában a megyei rendőr-főkapitányságok és helyi ifjúsági szervezetek is segítették a program sikerességét. 

„Az akció lényege, hogy a programban résztvevő autót vezető fiatalok nem ihatnak alkoholt a saját és a baráti társaságuk testi épségének érdekében. Az akció ideje alatt összesen 122 fiatal kapott karszalagot. A programban résztvevőket hazafelé megszondáztattuk és a negatív tesztet produkálókat kisebb ajándékcsomaggal jutalmaztuk. Az akció során azt tapasztaltam, hogy a fiatalok kivétel nélkül felelősségteljesen gondolkodnak és belátják, hogy az alkoholfogyasztás nagyon veszélyes. Szerencsére a statisztikák is alátámasztják, hogy a fiatalok éretten gondolkodnak, hiszen nagyon ritkán történik diszkóbaleset a városban.” –  mondta Sebő Zsuzsanna, rendőrfőhadnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.
Az akcióhoz partnerként csatlakozott Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai az alkoholtesztek mellett helyben elvégezhető drogtesztekkel bővítették az akciót a program helyszíneken. 

Kapcsolódó hírek