Ugrás a tartalomhoz

A Xanthié lett a kupa

Mezőkövesd hírei

A Xanthi Gyros Bár csapata nyerte meg a II. Xanthi Focitornát.
A mezőkövesdi Xanthi Gyros Bár szervezésében megrendezett eseményen 13 csapat vett részt a Városi Sportcsarnokban október 31-én.

A torna résztvevői három csoportban küzdöttek meg egymással a minél előkelőbb helyezésekért. Az A csoportban öt együttes mérte össze a tudását. A csoportmérkőzések befejezése után a Mezőnagymihály gárdája szerezte meg az első helyet 9 ponttal, a szintén 9 pontos Aston Villa előtt. A két továbbjutó mögött sorrendben a Monday Boys, a Jacsó Kft. és a Bazd Előre FC végzett.

A B jelű kvartettben három csapat is hat ponttal fejezte be a szereplését. A Sose halunk meg mellett a Cool Tour FC és az EKF FC egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel állt a csoportmérkőzések befejezését követően. A három gárda között a körbeverések miatt a gólarány döntött, mely alapján a Cool Tour FC szerezte meg az első helyet, míg a második továbbjutó helyen a Sose halunk meg együttese végzett. Az EKF FC mellett a pont nélkül záró Pokol Angyalai számára fejeződött be a torna. 
A C csoportban egyszerűbb volt a helyzet, hiszen a Xanthi Gyros Bár mind a három találkozóját megnyerte, míg a második helyen záró Árvák hat egységgel végzett a továbbjutó pozícióban. A Tűzvész és a Bogács csapata egy-egy pontot tudott szerezni a három összecsapáson, így a két gárda kiesett a csoportmérkőzések után.
Az első elődöntő, a Sose halunk meg - Mezőnagymihály összecsapás a végletekig kiélezett csatában dőlt el. A rendes játékidő nem hozott döntést, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás. A párharcból végül a Sose halunk meg csapata jött ki győztesen, miután a Mezőnagymihályiak a nyolcadik párban  kihagyták a 7 méterest. A második párharcban az Árvák 2-0-ra diadalmaskodott a Cool Tour FC felett, míg az utolsó elődöntőben a Xanthi Gyros Bár együttese 1-0-ra legyőzte az Aston Villa gárdáját.

A hármas döntő első mérkőzésén a Sose halunk meg 4-2-re felülmúlta az Árvákat. Ezt követően a Xanthi Gyros Bár csapata előbb 1-0-ra legyőzte a Sose halunk meg csapatát, majd a Gyrososok” a döntő és a torna utolsó találkozóján„ 4-1-re diadalmaskodtak az Árvák ellen, ezzel elhódították a II. Xanthi Focitorna első helyét. A viadal ezüstérmese a Sose halunk meg, míg a bronzérmes az Árvák csapata lett. A dobogós csapatok mellett jutalomban részesült az ünnepélyes eredményhirdetésen a torna gólkirálya. A legjobb mesterlövész Karancsi Zoltán lett (Xanthi Gyros Bár) 7 találattal.

Végeredmény:
1. Xanthi Gyros Bár
2. Sose Halunk Meg
3. Árvák

Kapcsolódó hírek