Ugrás a tartalomhoz

Nagy küzdelem, vendég győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – DVTK 1-3 (0-1)

Két gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a Ligakupa 5. fordulójában november 9-én.

A miskolci gárda remekül szerepel az OTP Bank Ligában, hiszen 15 forduló után a 3. helyen állnak az első osztályú pontvadászat táblázatán. Benczés Miklós tanítványai a Ligakupában is jól szerepelnek, miután a fordulót megelőzően 7 ponttal a 2. helyen álltak az E csoportban, így a vendégek joggal dédelgettek továbbjutási álmokat. Együttesünk ellenben az utolsó helyről várta a megyei derbit 1 ponttal. A két gárda Miskolcon megrendezett mérkőzése 4-0-ás diósgyőri sikerrel zárult szeptemberben. 

A mezőkövesdi találkozó rosszul kezdődött csapatunk számára, hiszen Arze közeli lövése után már a 3. percben vezetést szerezhettek volna a vendégek, ráadásul Sivákot már a 4. percben le kellett cserélni sérülés miatt. A diósgyőri lehetőség után kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, elsősorban a két 16-os között pattogott a labda. Mind a két csapat jól védekezett, emiatt ritkán jutottak el helyzetig a csapatok. Lehetőségek elsősorban a vendég kapu előterében alakultak ki, de komoly ziccer nem lett a próbálkozásokból. A játékrész utolsó 10 percében magasabb fokozatba kapcsoltak Radosék, ennek eredményeként több nagy gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak a látogatók, de Ficsór látványos bravúrokkal meghiúsította a diósgyőri vezetés megszerzését. A félidő utolsó percében szabadrúgáshoz jutott a DVTK a kövesdi kaputól mintegy 20 méterre. A labda mögé Luque állt oda és remekül tekert a rövid alsó sarokba. 
Fordulás után azonnal növelhette volna előnyét a Diósgyőr, de Seydi elöl Ficsór felszabadított. Az 57. percben viszont sikerült betalálnia a vendéggárdának, miután Seydi fejelt közelről a kövesdi kapuba. A gól után megélénkült a játék, Szabados György tanítványai átvették a játék irányítását és a csereként beállt Palásthy látványos emelése után szépítettek labdarúgóink a 77. percben. A gól után még nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe Lipuszék és a hajrában többször is megtornáztatták a jó formában lévő Radost, aki magabiztosan hárította a kövesdi lövéseket. A három pont kérdése a 91. percben dőlt el végérvényesen, amikor is Pál vette be közelről a kövesdi kaput, így 3-1-es diósgyőri sikerrel zárult az összecsapás.

A csoport másik két csapata, a DVSC-TEVA és a Vasas-Híd kedden játszotta le soros mérkőzését. A gólzáporos találkozó végén a hajdúságiak örülhettek, mivel 5-4-re legyőzték a fővárosi együttest. Sikerének köszönhetően 5 forduló után a Debrecen vezeti a csoportot 13 ponttal, a 10 pontos DVTK, a 3 egységgel rendelkező Vasas és az 1 pontos Mezőkövesd előtt. Labdarúgóink a sorozat utolsó fordulójában a Vasas-Híd otthonában lépnek majd pályára november 16-án, szerdán 13 órától. 
Bagiék a következő bajnoki találkozójukat a Restart-Ceglédi VSE vendégeként vívják meg. Az összecsapás november 12-én, szombaton 13 óra 30 perckor kezdődik a Pest megyei városban. A mérkőzésre szurkolóbuszt indít az Egyesület. Jelentkezni Bajzáth Anitánál lehet a klubházban. A mieink hazai környezetben legközelebb a Vecsés gárdáját látják vendégül. A mérkőzés november 20-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE: Ficsór – Nagy P., Lakatos B. (Barzsó 26.p), Elek (Enescu 46.p).), Kaszás – Lipusz, Irhás, Bagi, Sivák (Török 4.p – Gallik 66.p) – Husanik (Palásthy 61.p), Olasz D. vezetőedző: Szabados György

Diósgyőri VTK: Rados – Takács P., Gal (Nagy T. 62.p), Rakovic, Gohér – Arze (Pál 46.p), Abdouraman (Illés 69.p), Halgas (Bogáti 56.p), Luque – Tisza, Seydi (Bacsa 69.p) vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Luque (0-1) a 45., Seydi (0-2) az 56., Palásthy (1-2) a 76., Pál Sz. (1-3) a 90. percben 

Kapcsolódó hírek