Ugrás a tartalomhoz

Tűzoltósági hírek

Mezőkövesd hírei

Főként tarló- és bozóttűzhöz riasztották a leggyakrabban a tűzoltókat az elmúlt hónap során.
A tűzesetek többsége a száraz időjárás miatt következett be.

Szeptember közepén több esetben darázsirtásra vonultak ki a tűzoltóság munkatársai, valamint több alkalommal, például a Mátyás király úton, illetve a Dohány úti tagóvodánál a veszélyessé vált faágakat távolították el. Az első őszi hónap során a lánglovagoknak a Klementinán is akadt dolguk, amikor is a vetőmagüzemnél kellett tüzet oltaniuk. A gyors intézkedésnek köszönhetően sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. 

Szinte a tűzoltóság teljes működési területén előfordult az elmúlt időszakban szárazófű-, gaz- illetve tarlótűz, amelyek minden esetben sok munkát adtak a lánglovagoknak. 
Mezőkövesden egy Lehel úti ingatlannál egy elektromos tűzhely okozott tüzet, amelyet a tulajdonos bekapcsolva felejtett. A készülék túlhevült, és a körülötte lévő gyúlékony anyagok lángra kaptak. Az ajtót felfeszítve, 2D sugárral sikerült eloltaniuk a tüzet, amely akár robbanáshoz is vezethetett volna, mert egy pb palack is volt a lakásban. 
Az elmúlt időszakban vonattűznél is közbe kellett lépniük a szakembereknek Füzesabonynál, ahol egy intercity vonat étkezőkocsija gyulladt ki, amely során mintegy 3 millió forint kár keletkezett a szerelvényben. A tűzet az eddigi vizsgálatok alapján műszaki meghibásodás okozhatta. 
Október 20-án a Gergely utcában bajba jutott lakoson segítettek a tűzoltóság munkatársai, ugyanis a szomszédok hívására a bezárt ingatlanhoz kivonuló egység a lakásban egy idős hölgyet talált, aki elesett és nem tudott felkelni a földről. Az asszonyhoz mentőt hívtak, hogy ellássák. 
A hónap végén, október 29-én Füzesabonyba gázszivárgáshoz, illetve elszabadult lóhoz is kivonultak a tűzoltók. Szintén 29-én a 3-as úthoz kivezető úton a trafóháznál történt egy komoly baleset, amely során egy személygépkocsi árokba hajtott. A balesetben ketten súlyos, ketten pedig enyhe sérüléseket szenvedtek, az egyik sérültet feszítővágóval tudták kiszabadítani az összetört járműből. 
A fűtési szezon beköszöntével a tűzoltók arra kérnek mindenkit, hogy készülékeiket, a kéményeket beüzemelés előtt nézessék át szakemberekkel, illetve a szilárd tüzelésű berendezések közelébe ne helyezzenek gyúlékony anyagot, hogy a különböző gázszivárgások, szén-monoxid-mérgezések, tűzesetek megelőzhetőek legyenek.

Kapcsolódó hírek