Ugrás a tartalomhoz

Nem tört meg a jég

Mezőkövesd hírei

Tatai HAC - Mezőkövesdi KC 29-24 (14-9)

Ismét pont nélkül maradt városunk felnőtt csapata a bajnokságban.
A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 11. fordulójában az utolsó előtti helyen álló dunántúli gárdánál vendégeskedtek Feketéék november 19-én.

Az MKC az első győzelmére készült az alapszakasz első felének zárófordulójában. Kézilabdázóink bizakodva várhatták a mérkőzést, hiszen egy héttel ezelőtt nagyon jó teljesítményt nyújtottak a Balatonfüred ellen. A mérkőzés ennek ellenére nem kezdődött jól csapatunk számára, hiszen Benisék a találkozó elején 4-0-ra megléptek Bécsiéktől. Buday Ferenc időkérése után sem változott jelentősen a helyzet, a Tata folyamatosan őrizte az előnyét, a hazai alakulat 6-3-ra vezetett a 9. percben. A továbbiakban is a dunántúliak akarata érvényesült. Feketééknek elsősorban az ellenfél kapuja előtt akadtak nehézségeik, ennek eredményeként a 18. percben 9-4-es tatai előny állt az eredményjelzőn. Az MKC többször is feljött 3 gólra, de ettől közelebb nem tudtak felzárkózni Korsósék. Együttesünk ezt követően valamelyest magára talált, hat perccel a félidő vége előtt 11-7 volt az állás, azonban a félidő végére visszaállt az ötgólos különbség a csapatok között.


A második játékrészben sem változott a helyzet, kézilabdázóink a 39. percben 17-12-es hátrányban voltak Kanyóékkal szemben. Együttesünk a Balatonfüred ellen mutatott játéktól lényegesen visszafogottabban teljesített és a kapusteljesítmény is lényegesen elmaradt az egy héttel ezelőtt látottaktól. A folytatásban fokozatosan nőtt a különbség a két gárda között, így 8 perccel a találkozó vége előtt 10 góllal, 27-17-re vezettek a hazaiak. Az összecsapás hajrájában felzárkóztak Kupiék, de ez a lényegen nem változtatott, csapatunk végül 29-24-re kapott ki Kanyó Antal gárdájától. 

A Tata ellen elszenvedett vereséggel együtt, csapatunk immár 12 találkozón maradt pont nélkül, így Némethék változatlanul az utolsó helyen állnak a bajnokságban. Feketéék legközelebb a Kecskemétet látják vendégül. A találkozó november 26-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Tatai HAC – Mezőkövesdi KC 29-24 (14-9)
Tatabánya, játékvezetők: Nagy Ferenc és Túróczy József

Tatai HAC: Czérna, Kovácsovics, Melhardt (kapus), Basky, Benis 9 (2), Bognár 1, Endrédi 1. Hajdú T. 2, Hegedűs, Hodi-Pongrácz 4, Kanyó Balázs, Kanyó Bence 1, Kiss Á. 5, Lehőcz, Lengyel P., Sütő, Szám 3, Vadász, Zeck 4 vezetőedző: Kanyó Antal

Mezőkövesdi KC: Pallag, Tóth, Holló (kapusok), Barta, Bécsi 1, Fekete 1, Gubó 4, Gyuris 2, Kiss G., Korsós, Kupi 4 (2), Lezák 4 (1), Molnár F. 2, Morva 2, Nyikes 2, Németh T. 2, Rosta M. 1, Szabó 1 vezetőedző: Buday Ferenc

Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3

Kapcsolódó hírek