Ugrás a tartalomhoz

Megvan az első siker! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Kecskeméti KSE 31-30 (14-14)

Megszerezte az első győzelmét városunk felnőtt csapata a bajnokságban.
A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 12. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó Bács-Kiskun megyei gárda látogatott Mezőkövesdre november 26-án.

Kézilabdázóink nagyszerűen kezdték a találkozót, miután egy rövid időt leszámítva folyamatosan Bécsiék vezettek. Együttesünk lendületesen és ötletesen játszott. Feketéék felállt fal ellen is hatékonyak és rendre eredményesek voltak, ennek köszönhetően a 6. percben 3-2-re, míg a 20. percben 10-8-ra vezetett az MKC. Avar György gárdája a félidő hajrájában feljavult és megfordította az eredményt, de a játékrész végére Kupiék ledolgozták a hátrányukat.


Fordulás után ismét Buday Ferenc tanítványai játszottak fölényben. Az MKC nagy akarása eredményességgel is párosult, így a 37. percben 20-17-re vezettek Morváék. Az MKC a folytatásban hosszú időn keresztül őrizte 3-4 gólos előnyét, azonban az utolsó 10 perc kezdetére egyetlen találatnyira olvadt a kövesdiek fórja, az 51. percet 26-25-ös hazai vezetésnél kezdték meg az együtesek. A záró percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 28-28 után zsinórban kétszer voltak eredményesek Vancsicsék, így 3 perccel a lefújás előtt két góllal vezettek a látogatók. Az MKC a hátralévő percekben ragyogóan védekezett, míg elől Feketéék keze sem remegett meg, így az utolsó perc kezdetén 30-30 volt az állás. Ekkor a vendégek támadhattak azonban nem tudtak gólt szerezni, míg a gyors ellentámadást Varsandán Milán sportszerűtlen szabálytalanság elkövetésével megakadályozta, amiért a kecskeméti játékos piros lapot kapott a játékvezetőktől. Együttesünk a mérkőzés vége előtt 7 másodperccel kapta meg a labdát és Holló helyére mezőnyjátékos jött be, így Kupiék kettős emberelőnyben játszották le az utolsó másodperceket. A rendkívül izgalmas végjáték utolsó pillanataiban Lezák kapta meg a labdát és két másodperccel a dudaszó előtt belőtte a kövesdiek győztes találatát.
Csapatunk 12 elveszített bajnoki mérkőzés után tudott győzelmet aratni. Bécsiék a siker ellenére az utolsó, 12. helyen állnak a tabellán 2 ponttal. Kézilabdázóink legközelebb a Csurgó vendégeként lépnek pályára december 3-án. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a Somogy megyei városban.
Bécsiékkel kapcsolatos hír, hogy a Pick Szeged ellen december 21-ére kiírt találkozót a magyar válogatott kötelezettsége miatt elhalasztják. A két csapat megegyezésének értelmében 2012. március 14-én csapnak össze a felek Mezőkövesden.

A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesdi KC - Kecskeméti KSE 31-30 (14-14)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Szegedi, Unyatinszki
MKC: Tóth, Holló (kapusok), Bécsi 4, Szabó 1, Németh 2, Korsós 3, Rosta M., Lezák 7 (3), Gyuris 4, Gubó, Morva 1, Molnár 1, Fekete 7, Kupi 1 vezetőedző: Buday Ferenc
KKSE: Kiss, Nagy L., Árki (kapusok), Bajusz 3, Temesvári 2, Szabó P. 2, Konkoly 2, Nagy T. 3 (1), Antal 2, Vancsics 7 (1), varsandán M. 4, Dobó 5, Kupcsik vezetőedző: Avar György
Hetesek: 4/3 ill. 3/2
Kiállítás: 14 ill. 16 perc
Kizárás: Varsandán Milán (60. perc) (sportszerűtlen szabálytalanság)

Kapcsolódó hírek