Ugrás a tartalomhoz

V. Országos Mazsorett Fesztivál (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rengeteg fellépő, színes ruhakavalkád, fantasztikus hangulat jellemezte az V. Országos Mezőkövesdi Mazsorett Fesztivált, melynek november 27-én 14 órától a Városi Sportcsarnok adott helyet.

Immár 5. alkalommal rendezték meg Mezőkövesden az Országos Mazsorett Fesztivált. Az eddigiekhez hasonlóan, idén is az ország minden részéről érkeztek versenyző csoportok. Képviselték Debrecent, Kisvárdát, Nádudvart, valamint Tiszalököt, Hosszúpályit, Kiskunfélegyházát és Újfehértót is. Természetesen a Mezőkövesdi Mazsorett Csoport sem maradt ki a versenyből.
Összesen 18 csoport indult négy korosztályban a legjobb eredményekért, valamint a Mezőkövesdi felnőtt csoport bemutatókkal kedveskedett a közönségnek.

A mazsorettek versenyében az 1-es korcsoportban az ovisoktól a 10 évesekig táncolnak. Kettes korcsoportban a 11 és 14 év közöttiek, míg a 3. korcsoportban a 15 és 18 év közöttiek mazsoretteznek. A 18. évüket betöltött táncosok már a felnőtt csoportba tartoznak.

A nívós versenyen idén is szép eredményeket értek el a hazaiak. Reich Lászlóné Mezőkövesdi Mazsorett csoport művészeti vezetőjének áldozatos munkájának eredményeként a mezőkövesdi 1. korcsoportos Pillangók kiemelt aranyat szereztek, míg a 2. korcsoportos Kristály csoport teljesítményét arannyal díjazta a szakmai zsűri.

Kapcsolódó hírek