Ugrás a tartalomhoz

„Közlekedik a család” verseny 2019.

Mezőkövesd hírei

 

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni. 

Az országos vetélkedőt megelőzi a megyei verseny, melynek győztes családja képviseli megyénket az országos döntőn.

A területi versenyre jelentkezni lehet: 
– a verseny honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) elektronikus úton, 
 a verseny napján, a helyszínen személyesen.

A verseny honlapján jelentkező családok elektronikus visszajelzést kapnak, majd regisztrációs adataikat a szervezők a kiértesítés, és a folyamatos kapcsolattartás érdekében a megyei balesetmegelőzési bizottságoknak megküldik. 

A vetélkedősorozat megyei versenye a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2019. május 11-én (szombaton) 09. 00-15. 00 óra között kerül megtartásra Miskolcon, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban. Miskolc, Déli városkapu

A megyei versenyek minimális feladatsora:
– „B” kategóriás, illetve kerékpáros KRESZ-tesztlap;
 vezetéstechnikai feladat;
 kerékpáros ügyességi pálya; 
 elsősegély nyújtási ismeretek

Az a család nyeri a megyei selejtezőt, és jut az országos döntőbe, aki a megadott feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesíti. 
 
 
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság
Területi Balesetmegelőzési Bizottsága

 

Kapcsolódó hírek