Ugrás a tartalomhoz

A rendszeres fogápolás fontossága

Mezőkövesd hírei

Egyre kevesebben tartják szem előtt a fogak épségét és egészségét, így sajnos fiatalkorúak között is egyre népszerűtlenebb a fogápolás, a rendszeres fogorvos-látogatás.

Sokat beszélünk az egészségről mostanában. Az egészséges ételekről, az egészséges életvitelről, sorra vesszük, melyik szervünk, mitől lesz egészségesebb, de általában megfeledkezünk az emésztés és a táplálékbevitel első és nagyon fontos állomásáról: a szájüregünkről- és ami ott a legfontosabb: a fogakról.
A helyes fogápolást, valamint, ha már baj van, a gyógyítást, kezelést nem kíséri feltétlenül magas ár. Dolgoznak városunkban olyan szakemberek, akik TB támogatás keretében költségmentesen gondozzák fogainkat.
A hangsúly itt is természetesen a megelőzésen van! Szomorú tény azonban, hogy egyre kevesebben járnak el fogászati rendelésre, ellenőrző vizsgálatokra. A felnőttek ráadásul plusz felelősséggel is bírnak a fogak egészségének tekintetében, hiszen csemetéik fogainak állapotáért is ők a felelősek.
A gyermekek fogászati ellátásának fontosságáról Dr. Heéger László fogorvos beszél.
Mindenki gyönyörű, egészséges, ép, hófehér fogsorra áhítozik, azonban sokak restek tenni ezért. Ne várjunk holnapig! Látogassuk meg fogorvosunkat, amilyen gyakran szükséges! Ne feledjük, hogy egészséges fogak nélkül, nem létezhet egészséges életvitel! Nagyon fontos, hogy erre kell tanítanunk a gyermekeket is!

Kapcsolódó hírek