Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 21:30 rpd, rpdina névnapja van
 
Tájékoztató

Tisztelt Ebtartó!

Mezőkövesd területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján –a 2013-as és  a 2016-os évhez hasonlóan - sor kerül az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

 


Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010.(II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel még esetlegesen meg nem jelölt ebeket a szolgáltató állatorvosnál haladéktalanul megjelöltetni.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlap átvehető a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal „A” épületének portáján,a Mezőkövesdi Közterület-felügyelet irodájában, továbbá letölthető a www.mezokovesd.hu honlapról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Közös Önkormányzati Hivatal  részére az alábbi módokon:
– levélben postai úton,
– a portán elhelyezett gyűjtőládákban,
– a közterület-felügyelőknél személyesen,
– elektronikusan a kozter@mezokovesd.hu e-mail címre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2019. december 31.
 
Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés