Ugrás a tartalomhoz

Tiszafüredi siker

Mezőkövesd hírei

Háromnapos országos teremlabdarúgó tornát rendeztek Mezőkövesden december első hétvégéjén.

A Bo-Invest Kft. szervezésében megrendezett nagyszabású sporteseményen 32 csapat vett részt a Városi Sportcsarnokban december 2-a és 4-e között. Az országos teremlabdarúgó tornán szereplő csapatokat összesen nyolc négyescsoportba osztották a szervezők, ahonnan a kvartettek első két helyezettje kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe. A teremtorna nagyszerű mérkőzéseket ígért, hiszen nagyon sok csapatban első és másodosztályú együttesben játszó ismert labdarúgók szerepeltek. Mezőkövesd-Zsóry felnőtt labdarúgói mellett pályára lépett többek között Bárányos Zsolt, Németh Norbert, Délczeg Gergő, Böőr Zoltán, Kákonyi Dániel, Giák Tamás, Urbin Péter, de több korábban Mezőkövesden játszó futballista is tiszteletét tette a viadalon. A megmérettetés már pénteken elkezdődött az első három csoport küzdelmeivel. Az A jelű négyesben nagyon izgalmas végjátékot követően csak gólaránnyal dőlt el a továbbjutás, miután a Koroknai Autósiskola, az Erős Út Kft. , illetve a Vidia Best Viadors egyaránt 6-6 ponttal fejezte be a szereplését. A gólarány végül a Koroknai Autósiskolának és a Vidia Best Viadorsnak kedvezett, így az említett két együttes jutott be elsőként a legjobb 16 közé, míg az Erős Út Kft. és a 0 pontos Szabó Car elbúcsúzott a tornától. A B csoportban Mezőkövesd-Zsóry SE második csapata végig verte a mezőnyt, azonban egy kisebb szabálytalanság miatt a Miller Pub szerezte meg az első helyet 9 ponttal a 6 pontos kövesdi labdarúgók előtt. A kvartett harmadik helyén az MSE-Zsóry első csapata végzett 3 egységgel, míg a Tóth Gránit Kft. pont nélkül zárt. A C csoportban a Futball Sokk mindhárom mérkőzését megnyerte, a Sajóbábony VSE 5 ponttal jutott tovább a második helyen, míg a Nuno és barátai 3 pontot, a Randevú Presszó 1 pontot szorgoskodott össze.

A torna második napján öt csoport küzdelmeit láthatták a kilátogató nézők. A D jelű négyesben a Bo-Invest végzett az élen 8 ponttal, a 6 pontos Interstop, a 4 egységet szerző Flamingó és a 0 pontos Erdőtelek előtt. Az E csoport küzdelmeit a Nemzeti- Tiszafüred gárdája nyerte meg 100%-os teljesítménnyel, az 5 pontos Ferencz Jóska, a 3 egységet gyűjtő Szaki 2009 és az 1 ponttal negyedik helyen záró Surci Bau Kft. előtt. Az F csoportban a Németh Norbert vezette Damasztor Kft. lett az első 7 egységgel, mellettük a 6 pontos Dase Lovarda jutott a nyolcaddöntőbe, míg a 3 pontos Ipa Police és a 2 pontos Imola Bau számára befejeződött a megmérettetés. A G jelű kvartettben nagy küzdelemben az Öcsi Team jutott tovább az első helyen 7 ponttal, a 6 pontos Bükkábrány FC előtt. Szilasi és barátai 5 pontot „fociztak össze”, míg a Messer United pont nélkül maradt. Az utolsó, azaz a H csoportban a Boros és barátai 7 pontot, az After 6 egységet szerezve kvalifikálta magát a legjobb 16 közé, míg az 5 pontos Xanthi Gyros Bár és a 0 pontos Bőcs Baráti Kör számára véget ért a viadal.

A csoportmérkőzéseket követően tovább fokozódtak az izgalmak, hiszen a  nyolcaddöntőktől kezdődően kieséses rendszerben folytatódott a torna. A viadal 3. napjának első találkozóján a Koroknai Autósiskola csapata 1-0-ra legyőzte Mezőkövesd-Zsóryt. Ezt követően a Miller Pub 7-3-ra múlta felül a Vidia Best Viadors gárdáját, majd a Futball Sokk 3-3-as döntetlen után büntetőkkel győzött az Interstop ellen. A Bo-Invest – Sajóbábony mérkőzés 6-3-as bábonyi, míg a Nemzeti Tiszafüred – Dase Lovarda 13-1-es Nemzeti sikerrel zárult. Ezután a Damasztor Kft. gárdája 4-1-re legyőzte a Ferencz Jóskát. Az utolsó két nyolcaddöntő találkozón előbb az After győzött 2-1-re az Öcsi Team ellen, majd a Bükkábrány FC 6-2-re felülmúlta a Boros és barátai gárdáját.
A negyeddöntők kivétel nélkül színvonalas és nagyon küzdelmes csatákat hoztak. Az After – Miller Pub mérkőzés 2-1-es After sikert hozott, míg a Sajóbábony – Bükkábrány találkozón egyetlen gól született, amely a bábonyiak elődöntőbe jutását eredményezte. A Damasztor Kft. - Koroknai Autósiskola fordulatos mérkőzést követően 4-4-es döntetlent hozott, az idegek harcát az „autósulisok” bírták jobban, így ők jutottak a legjobb négy közé. A Nemzeti Tiszafüred – Futball Sokk összecsapás a Nemzeti 4-2-es diadalával zárult.
Az első elődöntőben a Sajóbábony 3-1-re legyőzte a Koroknai Autósiskola gárdáját, míg a tiszafürediek 4-1-re múlták felül az Aftert. A bronzmérkőzésen az After játszott eredményesebben és 5-3-as sikerének köszönhetően a pesti gárda vihette haza a bronzérmet. A Bo-Invest Országos Teremlabdarúgó Torna döntője végletekig kiélezett mérkőzést követően 3-2-es Nemzeti győzelemmel zárult, így a tiszafüredi gárda szerezte meg az aranyérmet, az ezüstérmes Sajóbábony előtt.
A viadalon különdíjak átadására is sor került. A torna legjobb kapusa a Nemzeti Tiszafüred csapatát erősítő Ulviczki Attila lett, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a Koroknai Autósiskola együtteséből Szűcs Lászlót választották. A torna gólkirálya a sajóbábonyi Monyók Péter lett 7 góllal. A díjakat, elismeréseket Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a Mezőkövesd-Zsóry SE társadalmi elnöke, Bozsik Árpád, a Bo-Invest Kft. vezérigazgatója, valamint Stáber Máté, a viadal főszervezője adta át a csapatoknak és a díjazottaknak. 

Kapcsolódó hírek