Ugrás a tartalomhoz

Érintőképernyős terminálok

Mezőkövesd hírei

Átadták a város több pontján kihelyezett érintőképernyős terminálokat és hőmérős órákat.
A TDM pályázat keretében beszerzett 21. századi eszközöket hivatalosan december 7-e óta használhatják az ide érkezők. 

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület által koordinált ÉMOP-2.3.1-2009-0009 azonosító számú, a turisztikai desztinációs menedzsment kialakítását szolgáló pályázata már két éve zajlik. E projekt keretében vásárolták meg és helyezték ki az érintőképernyős terminálokat és órákat. Az átadó ünnepség elején Tóthné Márton Gabriella, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke mutatta be az új eszközöket. 

Összesen három érintőképernyős terminált és három hőmérős órát helyeztek ki Mezőkövesd területén. Ebből kettő kültéri, egy pedig beltéri terminál. Az egyik kültéri berendezést a város főterén, a másikat pedig a Zsóry-fürdő főbejárata elé helyezték el. A harmadik, beltéri eszköz a fürdő fedett épületében található. A terminál segítségével a településre látogató egyebek mellett ellátogathat Mezőkövesd honlapjára, de elérheti a kövesdi kistérség, az egri térségi szervezet honlapját, amely révén megismerheti az itteni szálláshelyek kínálatát, a programokat. Emellett egyedi képeslapküldésre is alkalmasak ezek a terminálok, hiszen a beépített webkamera segítségével a vendég lefotózhatja magát és az általa kiválasztott háttérrel ellátva képeslapként elküldheti ismerőseinek.  
A bevezető gondolatok után dr. Fekete Zoltán polgármester és Tóthné Márton Gabriella  ünnepélyes szalagátvágással adta át hivatalosan a mintegy 4 millió forint összértékű, a mai kor vívmányainak megfelelő technológiával ellátott berendezéseket. 

Kapcsolódó hírek