Ugrás a tartalomhoz

Közel 300 induló a Mikulás Kupán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

296 sportoló vett részt a hatodik alkalommal megrendezett Mikulás Kupa úszóversenyen.
Az UMEI Teknőcök szervezésében lebonyolított viadalon a hazai együttesek mellett a romániai Nagybánya és Marosvásárhely csapatai is szép létszámmal képviseltették magukat a Zsóry Gyógy-és Strandfürdőben december 9-én.


Városunkból a házigazda UMEI Teknőcök mellett a Mezőkövesd-Zsóry SE úszói szintén elindultak. A sportolók sprintszámokban, azaz 33, 3 méteren mérték össze tudásukat.
A Teknőcök versenyzői közül összesen 23 sportoló állt rajthoz az erős mezőnyt felvonultató viadalon. Az úszók nagyszerűen szerepeltek, hiszen Szilvási Gréta, mind a négy versenyszámban aranyérmes lett. Németh Anna ezüstérmet szerzett háton, míg Molnár Károly két bronzéremmel gyarapította az éremgyűjteményét. A fiatal tehetség háton és pillangón ért célba a harmadik helyen. Németh Zsófia, Újvári Éva, valamint Ongai Ábel hátúszásban végzett a harmadik helyen. Jablonkai Laura mellúszásban, míg Gyenes Balázs pillangóúszásban állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A Teknőcök úszói az érmek megszerzése mellett értékes helyezésekkel gazdagodtak. Említésre méltó, hogy az UMEI Teknőcök sportolói közül kivétel nélkül mindenki egyéni csúcsot úszott a versenyen, ami kiemelkedő eredménynek számít. A Mezőkövesd-Zsóry SE úszószakosztályának sportolói ezúttal nem szereztek érmet, de több értékes helyezéssel büszkélkedhetnek.

Kapcsolódó hírek