Ugrás a tartalomhoz

Ezüstérem a Karácsonyi focigálán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kispályás teremtornával fejezte be szereplését Mezőkövesd-Zsóry SE felnőtt csapata 2011-ben. Szabados György tanítványai az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karácsonyi Teremlabdarúgó Gálán vettek részt december 10-én.


A Tiszaújvárosban megrendezett gálán minden korosztály képviseltette magát a legkisebbektől a felnőttekig. A viadal a gyermekek labdarúgótornájával vette kezdetét, ezt követően a felnőtt együttesek léptek pályára. A viadalon Mezőkövesd mellett a Budapest Honvéd tartalékgárdája, az NB III-as Putnok, valamint a szlovák másodosztályú Szepsi csapata vett részt. A torna nyitó mérkőzését együttesünk a Putnok gárdájával játszotta. Az ünnepélyes kezdőrúgást az aranycsapat legendás játékosa Buzánszky Jenő végezte el. A találkozó első góljára a hatodik percig kellett várni, amikor is az Észak-borsodiak szereztek vezetést Mészáros góljával. Három perccel később Gallik egyenlített közelről, majd egy perc múlva Máté juttatta ismét előnyhöz a gömörieket. A második félidő első percében Sivák 2-2-re módosította az eredményt, de csapatunk ezzel ellőtte minden puskaporát a mérkőzésen. Gárdánk a folytatásban Máté és Ulrich találata után két gólos hátrányba került, majd Lakatos kiállítása után végleg megpecsételődött a mieink sorsa. Az emberelőnyt jól használták ki a putnokiak és Máté újabb két góljával 6-2-es sikerrel zárták az összecsapást. A következő mérkőzésen a Budapest Honvéd nagy küzdelemben 3-2-re legyőzte a Szepsi csapatát, majd a Putnok Monyók vezérletével 6-4-re múlta felül a fővárosiakat.
A Mezőkövesd-Szepsi találkozó rosszul kezdődött labdarúgóink számára, hiszen a szlovák gárda már a második minutumban vezetést szerzett. A gól után megrázták magukat a mieink és Nagy Péter alig 20 másodperc elteltével „eltüntette” a kövesdi hátrányt, míg két perccel később Sivák pontrúgásból megfordította az állást. A kilencedik perc elején Husaník villanása után kettőre nőtt a fórunk. A második félidőben Ficsór bravúros védései mellett, elöl Olasz és Husaník is megzörgette az ellenfél hálóját, így végül fölényes, 5-1-es sikerrel feledtették labdarúgóink a Putnok ellen elszenvedett vereséget. A Putnok-Szepsi találkozón már egy döntetlen is tornagyőzelmet jelenthetett Koszta Péter gárdájának, azonban a pont nélkül álló szlovák alakulat nehéz feladat elé állította Boczkiékat. A Szepsi együttese kétszer is vezetett a mérkőzésen, majd a találkozó hajrájában egy erősen vitatható szituáció után egalizáltak a putnokiak, ezzel az utolsó találkozó eredményétől függetlenül megszerezték a négyes torna első helyét. Labdarúgóink nagy elánnal hajtottak a csoport záró összecsapásán a Budapest Honvéd fiatal gárdája ellen és ez gyorsan eredményre vezetett. Csapatunk a hatodik percben Olasz lövésével kezdte meg a gólgyártást, fél perc múlva Irhás növelte a különbséget, majd újabb egy perc elteltével Olasz volt ismét eredményes büntetőből, aki ezt követően még akcióból is bevette a fővárosiak kapuját. A második játékrészben Hamar lövése után öt gólosra duzzadt az előny, viszont a piros-feketék Baráth, Tisza és Szala góljaival rövid idő alatt 5-3-ra feljöttek. A Honvéd játékosainak egyenlítésről szőtt álmait Kaszás egy távoli lövéssel foszlatta szét, majd az utolsó percben Irhás elegáns passza után Olasz tette föl az i-re a pontot, így csapatunk 7-3-as győzelemmel fejezte beszereplését a gálán.
A tornagyőzelmet Putnok szerezte meg 7 ponttal, a 6 pontos Mezőkövesd-Zsóry előtt, míg a Budapest Honvéd tartalékcsapata 3 egységgel a harmadik, Szepsi 1 ponttal a negyedik helyen végzett. A felnőtt tornát követően Hejőbába és az Olimpikonok válogatottja játszott jó hangulatú mérkőzést, amely 2-2-es döntetlennel zárult, majd azután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat csapata, az Olimpikonok válogatottja, a Borsod megyei Fidelitas csapata és a Parlament válogatottja lépett parkettre egy négyes torna keretében.

Kapcsolódó hírek