Ugrás a tartalomhoz

„Kétéltű” segéd-motorkerékpár

Mezőkövesd hírei

Január 3-án délután érkezett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkeresztesi Rendőrőrsére a bejelentés, mely szerint Mezőkeresztes Dózsa György úti pékség elől ismeretlen tettes eltulajdonította az egyik alkalmazott Suzuki robogóját. 

A gyors rendőri intézkedésnek, és lakossági kapcsolatoknak köszönhetően hamar látótérbe került Sz. P. 20 éves egri lakosú férfi, aki korábban már elkövetett hasonló bűncselekményt. Nevezett elszámoltatása során elismerte tettét. Nem is tehetett mást, mert a későbbiekben egy szemtanú azonosítani tudta. Azonban Sz. P. a cselekmény elismerésekor úgy nyilatkozott, hogy az smkp-t a lakása udvaráról elvitte valaki, így holléte számára is ismeretlen. A rendőri keresés az első napokban nem vezetett eredményre, ám 6-án az az információ jutott a rendőrök tudomására, hogy a feltételezett elkövető Mezőkeresztes – Mezőnagymihály külterületi részén a patakba gurította a robogót, ily módon megszabadulva a bizonyítéktól. A Mezőkeresztesi Rendőrőrs állománya 2 csapatban indította meg a keresést a mély patak mentén. Az őrsparancsnok 15-20 cm-re a vízszint alatt vette észre a kormány egy részét. Mivel a kiemelést nehezítette a víz mélysége és meredeksége, ezért a Tűzoltóságtól kértek segítséget, akik 3-4 méteres csáklyákkal húzták ki a partra a „kétéltű” robogót, mely egyértelműen a korábban eltulajdonított smkp-val volt azonos. 

Az ügy jelenleg nyomozati szakban van további adatgyűjtés, tanúkihallgatás és folytatólagos gyanúsítotti kihallgatás lefolytatására.  Amennyiben bizonyítást nyer Sz. P. tette, úgy akár 3 év letöltendő szabadságvesztésre  is számíthat az egri gyanúsított. 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek