Ugrás a tartalomhoz

Karácsonyi forgatag

Mezőkövesd hírei

Számos adventi, karácsonyi programmal várták az érdeklődőket Mezőkövesden egész decemberben.
2010-ben hagyományteremtő céllal első alkalommal szervezte meg az Önkormányzat a közös adventi gyertyagyújtást, amely keretében advent négy vasárnapján rövid kulturális műsort követően közösen gyújtották meg a gyertyákat a városi koszorún.
Az óvodákban, az iskolákban, az Add a kezed Lakóotthonban is nagy lelkesedéssel, betlehemes játékokkal készültek a karácsonyra.

December 16-án a hagyományokhoz hűen az Önkormányzat, a Karitász, a Szent László Egyházközség közösen megszervezte az Idősek Karácsonyát, ahol a gyümölcsöt és szaloncukrot tartalmazó ajándék mellett rövid verses, énekes, zenés műsorral kedveskedtek városunk szépkorú lakosainak.
Első alkalommal szervezték meg az adventi táncházat Városi Galériában, ahol divatbemutató mellett örömtáncon vehettek részt az érdeklődők.
December 19-én a MASZK Egyesület Karácsonyi rege címmel verses, énekes összeállítással kedveskedett a közönségnek.
December 20-án az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan karácsonyi házimuzsikával várták a zenekedvelőket a zeneiskolában, ahol adventi, karácsonyi dalokat adtak elő a zeneiskolás diákok és tanárok.
December 22-én 100 hátrányos helyzetű gyermek kapott ajándékot a Vöröskereszt által szervezett ünnepség keretében.
December 23-án Karácsonyi koncerten vehettek részt a zenekedvelők a Szent László Ifjúsági Kamarakórus jóvoltából.
A 2010-es esztendőt a már megszokott módon búcsúztathattuk a MASZK Egyesület jóvoltából, akik december 30-án szilveszteri kabaré-összeállításukkal köszöntek el az óévtől.

Kapcsolódó hírek