Ugrás a tartalomhoz

Helyi termelők előadása

Mezőkövesd hírei

Tisztább vizet öntöttek a pohárba a Helyi termelők lehetőségeiről szóló Közkincs kerekasztalon január 17-én a Közösségi Házban.

Térségünk adottságai kiválóak ahhoz, hogy jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket termesszünk, illetve az állattartáshoz is megfelelő körülményeket kínál. Szerencsére sok gazda ki is használja a vidék adta lehetőségeket, és nem csak saját használatra, hanem kereskedelmi szándékkal is művelik földjeiket, tartják állataikat.

A helyi termelők kereskedelmi tevékenységét azonban törvények szabályozzák. A KözKincs kerekasztal január 17-i témája is ehhez kapcsolódott. A résztvevők arról kaphattak felvilágosítást, hogy a helyi termelők, valamint  termékeik hogyan jelenhetnek meg a különböző rendezvényeken.
Miközben a helyi termelő földrajzi határok közé van szorítva, ha a terméke eladásáról van szó, s mindeközben  a multik bárhonnan bárhova inportálhatnak közel sem magas minőségű, így sajnos jóval olcsóbb árut, felmerül a kérdés, hogy valóban a termelőt támogatják-e a kerekasztalon elhangzottak.

Kapcsolódó hírek