Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a Piaccsarnok melletti két parkoló

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Város Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázata a megépült új Piaccsarnok mellett két parkolósziget kialakítását, valamint a környező utak rendbetételét is tartalmazza.

Az új létesítmény átadását követően a kivitelező Wiktori Kft. elkezdte a parkolók építését, amelyet az előírt határidő betartásával, december 15-ével átadott az Önkormányzatnak. A meglévő új piac melletti Rákóczi úti parkoló esetében az út jobb oldalán 6 darab merőleges beállású parkolóhely, míg a bal oldalán 22 darab, szintén merőleges beállású férőhely kapott helyet. Az úthoz csatlakozik még jobbra egy külön behajtóval rendelkező, 16 férőhelyes belső parkoló is. Ezen parkolósziget összesen 44 autó parkolására alkalmas. Az Ady Endre utca – Bercsényi utca – Tóth Árpád utcák által határolt téren a meglévő parkoló melletti üres területre épült meg a másik parkolósziget, amely 25 darab gépkocsi merőleges beállására biztosít lehetőséget. A parkolóhelyek mindkét helyszínen 5 m hosszúságúak és 2,50 m szélesek. 

A kivitelező cég harmadik ütemben a piaccsarnok melletti utak rendbetételét végzi majd el. Az útjavítási munkát azonban csak azután tudják elkezdni, ha az érintett területen megtörténik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése.

Kapcsolódó hírek