Ugrás a tartalomhoz

Szent László Kórus jubileumi karácsonyi koncertje (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 

Huszonötödik alkalommal tartotta meg karácsonyi koncertjét a Szent László Kórus december 26-án. A Szent László templomban rendezett eseményen 18 művet hallgathattak meg a résztvevők. Felcsendült többek között a Szép rózsabimbó nyílt ki, a Volnék csak kisharang, a Holy Night, valamint a Carol of the Bells című dal is, de Caccini, Wolf és Leonard Cohan egy-egy szerzeménye is elhangzott a színvonalas műsorban. A rendezvényen a Szent László Gyermekkórus is fellépett, előadásukban a Szeretet éj és az Ó gyönyörű szép című dalokat hallhatta a közönség. A nagyszerű, mintegy másfél órás produkció két közös műsorszámmal, a Soha nem volt még és a Csillagfényes éjszakán című dalokkal zárult.

A szép jubileumon dr. Medvegy János, a Szent László Egyházközség plébánosa mondott köszöntőt, majd a koncert végén Tóth Imre, az egyházközség leköszönő világi elnöke üdvözölte Mozerné Horga Stefániát, a Szent László Kórus vezetőjét, valamint a kórus tagjait. Kormos Melindának, a kórus vezetőjéhez írt szívhez szóló méltatását követően Mozerné Horga Stefánia osztotta meg ünnepi gondolatait. 

– Az 1995-ös első koncertünk úgy jött létre, hogy Szent László évében egy nagyszabású kórustalálkozót rendeztek itt, a templomban és úgy gondoltuk, hogy a rangidős énekkar mellett egy fiatalabb csoportnak is meg kellene mutatnia magát. 

Akkoriban működött a Sziklaforrás nevezetű gitáros énekkar, melynek tagjai közül néhányan itt vannak közöttünk alapítóként, valamint a tanítványaimmal együtt közösen hoztuk létre a kórust. Én akkor csak arra az egy szereplésre kértem meg őket, amely annyira jól sikerült, hogy azt kértem, maradjunk még egy kicsit együtt és a Jóisten ajándékaként megmaradtunk 25 évig – hangsúlyozta a Szent László Kórus vezetője, aki emléklappal köszöntötte az alapítótagokat.

 

Kapcsolódó hírek