Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi siker a Dobó Kupán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi KC felnőtt csapatának a győzelmével zárult a HESI Dobó-Kupa. A kétnapos nemzetközi viadalnak Eger adott otthont január 21-én és 22-én.

Együttesünk az Avas Kupán elért siker (2. helyezés) után ismét egy rangos teremtornán vett részt a hétvégén. A megmérettetésen összesen nyolc együttes lépett parkettre. A nívós sporteseményen a Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában szereplő Mezőkövesdi KC felnőtt együttese mellett a Magyar Junior Válogatott, valamint az egyaránt másodosztályú házigazda Eger és a Vác csapataival került egy csoportba. A másik ágon a Magyar Ifjúsági Válogatott, a szlovák első osztályú Kassa, a szintén első osztályú Tata, valamint az NBI/ B-s Törökszentmiklós harcolt a minél előkelőbb helyekért. Buday Ferenc gárdája elsőként a Vác együttesével csapott össze az egri Körcsarnokban. Kézilabdázóink az első játékrész feléig fej-fej mellett haladtak a tavaly Magyar Kupában egészen a négyes döntőig jutó Váccal, majd Feketéék a játékrész második felében fokozatosan megléptek, ennek köszönhetően csapatunk 16-12-es előnnyel vonulhatott a szünetre. A váciak a második félidőben igyekeztek feljebb zárkózni, de az MKC tartani és növelni tudta a különbséget. A szervezett és taktikus játéknak köszönhetően Kupiék végül 28-22-re győztek.
Az első nap második mérkőzésén a Magyar Junior Válogatott ellen játszottak Némethék. Csapatunk remekül kézilabdázott az első félidőben, melynek eredményeként 13-8-nál cseréltek térfelet a csapatok. Az MKC fordulás után is nyomasztó fölényben játszott, ennek köszönhetően a kövesdiek néhány perc alatt 23- 14-es előnyre tettek szert. A tetemes vezetés tudatában több cserét is végrehajtott az MKC, miközben Sótonyi László csapata feljavult és megkezdte a felzárkózást. Csapatunk teljesítménye valamelyest visszaesett, míg a fiatalok a túloldalon egyre jobb teljesítményt nyújtottak. A találkozó végére teljesen nyílt lett a mérkőzés és az utolsó percben a döntetlenért támadhattak a juniorok, de miután elhibázták a ziccert, az MKC 27-26-ra megnyerte a mérkőzést, így együttesünk 100%-os teljesítménnyel zárta az első napot.

A viadal második napján a Leányka úti Eszterházy-csarnokba költöztek át a csapatok, ahol csapatunk először az Eger ellen lépett parkettre. A mérkőzést nagyon rosszul kezdték Bécsiék, hiszen alig néhány perc elteltével 5-1-re megléptek a hazaiak. Ezt követően támadásban és védekezésben egyaránt feljavult az MKC, így a félidő derekán 6-6 állt az eredményjelző. A csapatok a folytatásban sem szakadtak el egymástól és a 12-12-es félidőt követően egészen 16-16-ig együtt haladtak. Az összecsapás ezután gyökeres fordulatot vett, ugyanis az MKC valósággal állva hagyta ellenfelét és végül 12 góllal 31-19-re legyőzte a hullámvölgybe került Egert.
Csapatunk a győzelemnek köszönhetően bejutott a torna döntőjébe, ahol a jó erőkből álló Törökszentmiklós várta kézilabdázóinkat. A mérkőzés izgalmasan alakult, de a végén érvényesült a papírforma, ennek köszönhetően az MKC legyőzte az ellenfelét, így Mezőkövesdre került a HESI-Dobó Kupa.
Csapatunk a héten tovább folytatja a felkészülést. Együttesünk január 25-én, szerdán részt vesz a hazai rendezésű Marton János emléktornán, ahol az MKC felnőtt gárdája mellett, a szlovák első osztályú Tatran Presov és Nagymihály, valamint a Kecskemét vesz részt.

A HESI Dobó-Kupa végeredménye:

1. Mezőkövesdi KC
2. Törökszentmiklósi KE
3. Magyar Junior Válogatott
4. Magyar Ifjúsági Válogatott
5. Kassa
6. Váci KSE
7. Tatai HAC
8. Eger Eszterházy SzSE

Kapcsolódó hírek