Ugrás a tartalomhoz

Polgári kezdeményezés támogatása

Mezőkövesd hírei

Városunk önkormányzata is támogatja a Székely Nemzeti Tanács „Székelyföldért megmozgatjuk Európát!” jelszavú polgári kezdeményezést, amelyről január 29-ei ülésén szavazott a képviselő-testület. A nemes ügyet néhány kattintással és aláírásunkkal mi is támogathatjuk. 


 

 A Székely Nemzeti Tanács folyamatosan gyűjti az aláírásokat a nemzeti régiók védelméért és a tényleges társadalmi támogatásért a „Székelyföldért megmozgatjuk Európát!” jelszavú, A kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés keretében, amelynek lényege, hogy mindenki a szülőföldjén élhesse meg saját nemzeti identitását. A tétje: fel tudják-e használni az uniós forrásokat a magyarlakta területek népességmegtartó erejének javítására. Dr. Fekete Zoltán polgármester terjesztette elő a napirendi pontok közé sürgősségi indítványként a csatlakozásról szóló határozati javaslatot és mindenkit arra kért, aláírásukkal támogassák a kezdeményezést Székelyföld hátrányos gazdasági megkülönböztetésének megszüntetése, regionális identitásának megőrzése érdekében.

A városvezető ismertette, a kezdeményezést tavaly április 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság hat év pereskedés után, ez Magyarország kormányának is köszönhető, amely mellettük avatkozott be a perbe. A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága egyhangú állásfoglalást fogadott el november 12-én, amely egyebek mellett felhívja az anyaországi és külhoni nemzetrészekben élő magyarokat, hogy minél nagyobb számban támogassák a kezdeményezést. Elmondta, ha 2020. május 7-ig legalább hét országból egymillió támogató aláírás összegyűlik, akkor az Európai Bizottságnak érdemben kell foglalkoznia a javaslattal.
A digitális aláírási ív a Nemzetiregiok.eu címen érhető el a „Támogatom” fülre kattintva, a felület lehetővé teszi az állampolgárságának megfelelő adatlap kiválasztását és az adatszolgáltatás nyelvét. Az aláírási ív helyes kitöltése után a honlapon megjelenik a köszönet a támogatásért és az aláírási nyilatkozat azonosító kódja. Az internetes felületről egy kattintással letölthetők az aláírás azonosító adatai. 
A kezdeményezést támogathatjuk aláírásunkkal az alábbi formanyomtatványon is, amelyet, ha eljuttatunk a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatalhoz (3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 112.), az önkormányzat munkatársai továbbítják a szervezők felé.

D.A.
 
 

 

Kapcsolódó hírek