Ugrás a tartalomhoz

Széchenyi Egészséghét (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A káros szenvedélyekről, a helyes étkezésről, és a harmonikus párkapcsolat titkairól hallgathattak előadást azok a középiskolások, akik részt vettek az idei Egészséghéten a Széchenyi István Szakképző Iskolában. Az egy hetes programsorozatot január 23. és 27. között rendezte meg az intézmény.

Az iskola Egészséghetének keretében számos érdekes előadást hallgathattak meg a diákok a mindennapjaikat érintő témákban. Első nap dr. Molnár Károly háziorvos a káros szenvedélyekről, a dohányzásról, az alkoholról, a drogokról és azok káros hatásairól beszélt a középiskolásoknak.
Másik fontos témaként a párkapcsolatok titkairól és a fogamzásgátlásról Árkiné Bajzáth Carmen védőnő tartott rendhagyó és egyben nagyon tanulságos előadást.
E két előadás mellett a bőrápolásról, a füredi lúgos vízről, a helyes táplálkozásról, a szexuális úton terjedő betegségekről, valamint az immunrendszerről is bővebb információkat, tanácsokat kaphattak a fiatalok a szakterületek kiemelkedő hozzáértőitől, szakértőktől. Emellett a mozgás sem maradt ki a programsorozatból, hiszen szerveztek focitornát, boksz- illetve aerobikbemutatót, görög táncházat, de volt szellemi és sportvetélkedő, egészségügyi totó, testzsír-mérés, CO-mérés, arcdiagnosztikai vizsgálat is.
A programokon résztvevő fiatalok számos új információval és hasznos tanáccsal gazdagodtak, amelyeket megfogadva boldogabb, egészségesebb életet élhetnek, egészséges és kiegyensúlyozott felnőttek válnak belőlük.

Kapcsolódó hírek